נאם Nam

 
דיזנגוף 275, תל אביב, Israel

0

0

2

מפה

X

מצטערים, אין הטבה/p>

X

Rotem Friedman

11.05.2019 רשמים מתל אביב: הוטל מונטיפיורי- ארוחת בוקר אין כלום ושום דבר... חלב סויה עם פירות שעולה 69 שקל... חבל "נאם" - לא זוכרת בדיוק את השם אבל מנת טופו בקרם קוקוס עם קארי ירוק (נשמע בנאלי אבל מנה טעימה ברמה פסיכית וגם דיי גדולה.., אפילו כדי להצדיק את המחיר הגבוה בהגזמה, 73 שקלים) גלידה ג`ף כמובן וואפל בלגי עם כדור גלידה נוטלה ותוספות פירות 40 שקלים. מעולה גם כן.. תהנו :)

Amit Slonim

14.10.2017 אחרי שסוף סוף מצאו לנו שולחן (זה שהזמנו כמעט שבוע מראש), התלבטנו מספר דקות אם לקום וללכת. לא ככה דמיינו שתתחיל ארוחת יום ההולדת החגיגית שלנו, זאת שאנחנו מציינים פעם בשנה במסעדה מומלצת. הגענו למסעדת "נאם" המפוצצת בשישי בערב, וראינו אנשים שעומדים על המדרכה בחוץ ומנסים לקבל שולחן. לשמחתנו, ידענו שלנו יש שולחן מוזמן. להפתעתנו, "שולחן מוזמן" בנאם לא אומר ששומרים לנו באמת מקום ונאלצנו לחכות דקות ארוכות יחד עם האורחים המזדמנים. איך אמר סיינפלד בפרק המפורסם ההוא: "נראה לי שלא הבנתם בשביל מה אתם לוקחים הזמנות". לבסוף, הינדסו לנו שולחן זוגי קטנטן ודחפו אותנו בין שני שולחנות גדולים בחוץ. כשניסינו להביע אכזבה אמרו לנו שאין מה לעשות והם לא מבטיחים לתת מקום טוב במסעדה גם אם מזמינים מראש ומבקשים מקום טוב לחגיגה רומנטית. זה לוקסוס של מסעדות מצליחות עם הייפ, אבל דברים שכאלה לפעמים נצרבים בזיכרון וברושם שהמסעדה משאירה יותר מכל מנה מתובלת היטב. אז כאמור, לא ככה חשבנו שהארוחה החגיגית הזאת תתחיל, אבל לשמחתנו זו גם הייתה הפאשלה האחרונה. התפריט היה מאוד מבטיח, עם סימונים ברורים למנות שניתן לטבען. הזמנו את הסלט מנגו לראשונה מינוס ציר הדגים, ולעיקריות פאד טאי בלי הביצה ואת מנת הקארי האדום המדוברת. הסלט היה מעולה. נשאלנו על ידי המלצרית אם אנחנו אוהבים חריף ואמרנו שמאוד, אז הסלט אכן הפתיע בחריפות מורגשת מאוד, אך לא מעיקה לרגע. השילוב של החמוץ, המתוק והחריף הפכה את המנה הקטנה הזאת להפתעה מוצלחת במיוחד. הפאד תאי היה בדיוק כפי שפאד תאי צריך להיות, עם נבטים קריספיים ןבוטנים בצד ולא בתוך המנה, כך שהסועד יכול להחליט בעצמו איך וכמה לערבב אותם בתוך המנה. הטופו המטוגן והפריך התברר כתוספת נהדרת ומפתיעה. מנת הקארי האדום שראיתי עליה הרבה המלצות בקבוצה אכן מצוינת, אבל לא ברור למה היא מגיעה עם מנת אורז כל כך קטנה (אלא אם כן המטרה היא לגרום לאנשים להזמין עוד אורז בתשלום, דבר די מעפן). בסוף נשארנו עם המון רוטב טעים ובלי בסיס בשבילו. כמו כן, הטופו במנה הזאת מאוד מאכזב וחסר טעם. ניכר שהוא לא מבושל במרינדה של הרוטב אלא מוסיפים אותו בסוף. מה שמתאים לעוף או בקר לא הולך טוב עם טופו, שהפך לתוספת סתמית. מה שגם גרם לנו לתהות, למה מנה עם טופו כל כך פשוט עולה כמו מנה בשרית? על קינוח ויתרנו (למתעניינים, לטבעונים יש סורבה קוקוס או פודינג טפיוקה) ויצאנו עם חשבון של 250 שקל כולל שתי מנות עיקריות, מנה ראשונה, קוקטייל אחד וטיפ מוצדק למלצרית מצויינת, שנתנה לנו הרגשה שהיא יודעת בדיוק מה זה טבעונות ואיך להתמודד עם ההזמנה שלנו (תתפלאו, עדיין לא דבר מובן מאליו, אפילו לא בתל אביב). בשורה התחתונה זו אחלה מסעדה, וברמת האוכל היא לא נופלת מאף אסייתית או תאילנדית - אבל קחו בחשבון שמדובר במקום רועש למדי, צפוף מאוד ולא מתאים לחגיגה רומנטית או אינטימית בשישי בערב, וחבל. אוכל: 8/10 אווירה: 5/10 ידידותית לטבעונים: 9/10 שירות (מלצרית): 10/10 רושם ראשוני (מארח): 4/10