Daniel Zoaretz
2 1 0

ביקורות: 3

Daniel Zoaretz

01.07.2019 אני יושבת עכשיו במיקאסה בגליל ים, מעבר לזה שמדובר במסעדה מדהימה, באווירה כפרית ומגניבה - עם אוכל טעים באמת, טבעוני ומגוון, וגם קרוב לבית איך כיףף ולא מובן מאליו ההרצליינים יודעים כמה חסר פה אוכל טבעוני מעניין. דבר אחד היה לי קצת חסר, היכולת לבוא הנה לא בשעות הבוקר צהריים. אך קרה קסם, והחליטו לפתוח את המסעדה בערב - ומה עוד? בערב היא צמחונית לחלוטין, עם 90% מנות טבעוניות. שומעים שיש פה הכל? ארוחות בוקר הכי מגוונות בעולם, עיקריות מדהימות (אני מאוהבת בקדרת צ`ילי בוטנים וטופו, ואני לא אדם שחוזר כמעט אף פעם לאותה מנה שוב ושוב ושוב אבל קדירת צ`ילי יכולה לשנות אדם), קינוחים ודיי הכל בסה"כ. הציפורים הקטנות כאן מהגינה המושלמת לחשו לי שיש מנות חדשות, כמו למשל בוריק סביח מושלם, מי שהיה בפסטיבל הטבעוני האחרון יודע ומי שלא אז הגיע לבוא ולטעום. הצלחתי לחלץ הצצה למנה חדשה מתפריט הערב - מעורב טבעוני, שווארמה עסיסית עשוי מסויה, טופו, מסחאן מוקפץ עם בצל ועגבניה ופיתה חרוכים יאמייי עכשיו ברשותכם, אני חוזרת לנשנש את מנת הארטישוק עם לבנה טבעוני מושלם של אוטופי, שקדים ועגבניות מיובשות... עוד לא הוחלט מה תהיה העיקרית. אם זאת לא תהיה קדירת צ`ילי קוקוס אעדכן. צויין שנותנים כאן 15% הנחה לויגן אקטיב באהבה רבה :)

Daniel Zoaretz

09.10.2018 שבוע שעבר ביקרתי במסעדת מסה, מסעדה של השף אביב משה. אציין שכבר שנים באירועים מיוחדים מסה היא סוג של מסעדת הבית שלנו. ראיתי את השינויים הטבעוניים שחוותה במהלך השנים - מתפריט שאין בו מנה אחת טבעונית , לתפריט מגוון ועשיר במנות טבעוניות ואת צעדיה לחזרה אחורה, לכ2 מנות טבעוניות בכל קטגוריה. מה שבטוח במסעדה הזאת, הוא הסטטוס קוו שלה. לפעמים היא מדהימה בטעמים שלה, לפעמים קצת פחות - אבל היא תמיד עומדת על קו של לא פחות ממצויינת. הן השירות והן האוכל. האווירה שם תמיד נעימה ונקייה, העיצוב לבן משולב עץ שמשרה חמימות והמושבים הנעימים (חוץ משולחנות האבירים שאני פשוט לא מצליחה להתחבר אליהם באף מסעדה!) לראשונה לקחנו את מנת הפוקצ`ה (28), שמגיע עם מטבל סלק, לימון כבוש עם אריסה שמתאים לאוהבי הטעם החמוץ יותר, שמן זית עם בלסמי ומטבל סלק מתקתק ומושלם בטעמו. בנוסף הזמנו את מנת הסלט אייסברג (64) והשווארמה טופו (58). את שתי המנות אני מכירה היטב - ובעברי לא התחברתי לשווארמה טופו, אבל מפאת צמצום התפריט - אלו היו 2 המנות הטבעוניות היחידות. סלט האייסברג מצויין ודיי גדול כך שמתאים לחלוקה, הוא מגיע עם ירקות רעננים, ברוטב חמאת בוטנים אסייתי מצויין וקרמבל בוטנים. סלט פריך וטעים. מנת השווארמה טופו, בניגוד לפעם אחרת שטעמתי אותה והתרשמתי לרעה - הפתיעה. הגיעו 2 חתיכות לאפה קטנות ממולאות בשווארמה טופו, בצד טחינה וצנוברים וסלט קטן. המנה הגיעה עשויה ומתובלת היטב. בנוסף הגיע איתה סלט רענן וטעים. לעיקריות הזמנו את מנת הדוקסל פטריות ואת מנת הריזוטו קארי ירוק. גם 2 המנות הטבעוניות בקטגוריית העיקרית. מנת הריזוטו (88) הייתה עשוייה טוב, עם טעמים אסייתים מתקתקים של קארי וחלב קוקוס, עם אפונה ופטריות. מנה דיי טובה, אך לא מנה מעניינת מספיק שאני אחזור להזמין. מנת הדוקסל פטריות (איזור ה120), שהייתה עד כה המנה האהובה עליי - קנלוני סגורים ממולאים בתערובת פטריות, ברוטב עגבניות, שמן זית עם תרד ונגיעות לימון יחד עם קרוטונים שמאזנים את כל המנה - אכזבה אותי ברמות שלא ניתן לתאר. אם השווארמה הפתיעה לטובה, אז פה ההפך. המנה האהובה הייתה עשויה לא טוב. הבצק לא היה עשוי בצורה הכי טובה שאפשר, הרוטב היה חמוץ בצורה מזעזעת ומכל הרע הזה כל ביס פשוט היה מזעזע. אנחנו לא מחזירים מנות, אבל כשראו שאנחנו לא אוכלים את המנה הוצעה לנו מנה אחרת. ריזוטו פטריות. נחמד שניסו להציע לנו מנה אחרת, אבל ממטבח שף הייתי מצפה לקצת יותר יצירתיות. הרגיש כאילו לקחו את הריזוטו וערבבו רק עם חלב קוקוס ופטריות. נחמד, לא יותר. לקינוח אכלנו את המקפא טחינה טבעוני עם צימוקים ופיסטוקים, קרם סחלב ושערות חלווה (48) . קינוח מצויין שאף פעם לא מפסיק להפתיע בטעמו הטוב, הכל מתערבב מצויין בצורה עדינה ונעימה. בנוסף פונקנו בסורבה פטל מהמם (2 אוהבי פטל שכמונו היינו מאושרים) שהיה טרי ומרענן. לסיכום, הכל היה מצויין מלבד הריזוטו הלא הכי מעניין ומדוקסל הפטריות (אציין שפעם ראשונה שאני נתקלת במקרה כזה אצלהם), מההכרות שלי עם המסעדה - אני מאמינה שיקחו לתשומת לבם ואני נוטה להאמין שאלו טעויות שסביר שיקרו בכל מטבח, גם של שף. ממליצה בחום להגיע לשם בכל זאת, ואפילו יהיה מדהים אם תבקשו עוד מנות טבעוניות ושזה יועבר הלאה לגורמים הרלוונטים.

Daniel Zoaretz

03.10.2018 אתמול בערב (2.10) הלכתי עם המשפחה בעקבות המלצות רבות לחגוג את יום ההולדת שלי בטופולופומפו. ישר כשמגיעים שמים לב לאווירה לעיצוב שנורא נעים ומזמין. הצבעים הכהים, השנדלירים הענקיים והמטבח הפתוח יוצרים אווירה של ממש. רציתי להזמין מנה שנקראת "הר-גאו תירס", כיסון ממולא תירס ודלעת ברוטב קציפת אפונה לפי ההמלצה של הרבה פוסטים בקבוצה. - חשוב מאד! - מנת ההר גאו היא לא טבעונית!! בקציפת האפונה יש חלב!! ביקשתי בלי הרוטב, לא הסכימו להגישה בלי. המנה הראשונה היחידה הרלוונטית לטבעונים (מלבד סלטים) היא מנה שנקראת "ביבי מאסלה דוסה". המנה מכילה 2 כיסונים ממולאים בירקות (בצל, אפונה, תפו"א) עם תבלינים הודיים שהזכירו מעט `פלאפל`, יחד עם רוטב צ`אנטי קוקוס מדהים בטעמו. סה"כ המנה הייתה טעימה מאד טעימה - אך כמה שהייתה טעימה, ככה קטנה. לקחנו חליטות תה (שמחירן 35 ש"ח), המלצרית טענה שהן טבעיות עם ממתיק טבעי - ועל אף שהחליטה תה פסיפלורה (שהכילה בין היתר פסיפלורה אמיתית סחוטה בפנים והוגשה עם ג`ינג`ר לקישוט) הייתה מוצלחת מאד (בניגוד לחליטת האשכולית שפחות התחברנו) אני עדיין לא מאמינה לה שהשתייה לא הומתקה בסוכר רגיל. חלקנו גם מנה של סלט "כרובית מושחרת", עם אורז פריך, בצל, כרובית ועשבי תיבול ברוטב וינגרט חמצמץ. הטעמים השתלבו מצויין והמנה הוגשה מלאת פרחים, צבעונית ויפה. לעיקרית הוזמנו 2 מנות; הראשונה - "טונג הון זהב" נולדס של אטריות מש עם טופו, פטריות, בצלים ורוטב סויה. המנה הייתה מאד בינונית בעיני. טעם הפטריות השתלב בצורה לא מוצלחת והטעמים היו פשוט נורא בינוניים, בלי משהו מרענן ומצדיק בעיקר במחיר 90 ש"ח , בעיניי ברמה של נודלס בינוני בסושייה בינונית. המנה השנייה - "חציל בשלושה" לעומת זאת, הייתה מנה ששווה לחזור בשבילה. טופו רך, מתובל היטב ברוטב של שום, עשבי תיבול וטעמי חריף-מתוק יחד עם קוביות חציל שטופל כמו שחציל צריך להיות מטופל. נטול מרירות, מצופה טמפורה עדינה ומטוגן בצורה מושלמת. המנה הגיעה יחד עם אורז לבן מאודה. לקינוח הזמנו מנה של סורבה אננס וקוקוס. הגיעה עם חתיכות של פירות בפנים. לטעמי הסורבה גם היה בינוני ולא מעניין במיוחד. לסיכום, הייתי במסעדות שף הרבה יותר מוצלחות עם אוכל טבעוני מוצלח. אם עוד הרבה זמן איכשהו אהיה באיזור, אסכים לקפוץ לעסקית - אבל לא נשארתי עם טעם של עוד.

עפר צרפתי

Yigal Giat

Naama Atzitz

Elad Danan

Tal Yeger