Naama Atzitz
60 2 0

ביקורות: 62

Naama Atzitz

29.05.2019 ביקור ראשון ונהדר בCafe XoHo!!! מדובר בבית קפה חמוד בסגנון אמריקאי, ההנהלה ואנשי הצוות דוברי אנגלית ובחוץ משתרע תור של חוצניקים וישראלים כאחד, ובצדק, היה שווה לחכות :) התיישבנו והסתכלנו בתפריט. המנות הטבעוניות היו מסומנות ב V - טבעוני או ב VO - אופציה לטבעוני. אני וחברתי הופתענו לגבי ארוחת הבוקר, ניתן לבחור רק שתי תוספות, כאשר סלט הירקות כלול בהם. אנחנו רגילות לכך שכל ארוחת בוקר ישראלית טיפוסית מגיעה בדיפולט עם חביתה, סלט, לחם ומתבלים ולפעמים גם שתיה, פה זה לא כך. החלטנו להפתח לקונספט קצת שונה ולהבין שלא מדובר במקום ישראלי טיפוסי, נהגנו בחכמה! הזמנו מנות שחלקנו בהן: * ארוחת בוקר - היתה מעולה!! היא מגיעה עם מקושקשת טופו, לחם לבחירה ושתי תוספות לבחירה. בחרנו את לחם הבירה שהגיע בצורת שלוש פרוסות עבות מטוגנות והיה מונח מתחת למקושקשת. לשתי התוספות בחרנו סלט ירקות וקייל מוקפץ שממש הפתיע לטובה והשתלב מעולה עם המנה. מחיר - 46₪ תוספת 3₪ על הקייל. יש תוספות שלוקחים עליהם תוספת של כמה שקלים ויש שלא. * לחם בננה - מדובר בפרוסה עבה בסגנון עוגה בחושה, טריה וסופר טעימה, שהוגשה עם רוטב קשיו מתקתק. לקחתי כל פעם ביס עוגה טבולה בקרם וזה היה חלומי מחיר - 20₪ * שייק כורכום - איזה שייק ייחודי וטעים! יצא לי לטעום משקאות ושייקים בשילובים ייחודיים אבל העניין הוא שזה ממש לא תמיד יוצא טעים, פה נהניתי מכל לגימה. זו גם הפעם הראשונה שאני נתקלת בשילוב של כורכום בשייק (ולא בשתיה חמה), זה היה תענוג! השייק מורכב מחמאת שקדים, בננה, חלב קוקוס וכורכום. השייק הוגש ללא קש ⁦❤️⁩ מחיר - 29₪ אני חששתי בהתחלה שלא נשבע, אבל שתינו שבענו לגמרי ונהננו מאוד. השירות היה מצויין, האווירה נהדרת ואני ממש רוצה כבר לחזור. יש למקום שתי חסרונות עיקריים: 1. לא ניתן להזמין מקומות מראש 2. שעות הפתיחה מצומצמות וימי שני סגור בדרך לשירותים יש קיר עם מלא מחברות וגלויות ממש חמודות!! אם אתם אוהבים כמוני את הדברים האלו אז אל תשכחו להציץ שם, אני רציתי לקנות את כל המדפים צירפתי לכם צילום מסך עם השעות וימי הפתיחה וגם צילום תפריט (תגדילו עם האצבעות). אני מאוד מקווה שמתישהו הם יחליטו להרחיב את שעות הפעילות וכמובן את ההיצע הטבעוני. התפריט עצמו לא מאוד גדול ויש בהחלט היצע טבעוני מכובד, פשוט היה לי כל כך טעים שאני אשמח לכל אופציה טבעונית נוספת קפה Xoho, גורדון 17 ת"א.

Naama Atzitz

23.03.2019 הקרפ הטבעוני החדש בג`לידו גלידריית שף Gelido Ice cream פשוט פיצצוווץץץ!!!!! הבצק דק וקליל, ממולא בנוטלה טבעונית מצויינת פלוס שתי תוספות לבחירה - בחרנו תותים וקוקוס קלוי, היה לנו טעים כל כך!! הקרפ מגיע בתוך קרטון משולש לאחיזה בידיים או על צלחת, לבחירתכם. עידו המוכשר עוד שוקל אם לעשות שינויים במתכון של הבלילה אבל האמת היא שבעיניי המתכון מושלם כמו שהוא מכל הבחינות! נהנינו מכל ביס!! שימו לב שהחמודים האלו בחרו לתמחר את המנה הטבעונית במחיר זהה ללא טבעונית - 22₪, זאת למרות שהמרכיבים הטבעונים יקרים יותר, כבר על זה מגיע להם פירגון! יאללה לכו לנסות בעצמכם!! ⁦❤️⁩ ג`לידו, ראול וולנברג 24 ת"א

Naama Atzitz

18.03.2019 אז הלכתי למעדניה החדשה בתל אביב - Vivida- שחר מבשלת בעיר הגדולה!! אם תגיעו היום עד השעה חמש תזכו לטעימות חינם!!! טעמתי קציצות, לזניה, פאי רועות, מרק כתום, עוגות שמרים ועוגיות (רק הן בתשלום, 3₪ לעוגיה), היה יאמי, במיוחד הלזניה והמרק! המקום עוד חדש חדש (עד היום האוכל בושל מהבית) ומי שעומדת מאחורי העסק היא שחר, בחורה חמודה ומוכשרת בת 29, אמא לתינוקת, כלבה ושני חתולים. שחר מבשלת אוכל ביתי חם ומפנק. אפשר לאכול במקום (יש מחיר לחמגשית או לפי ליטרים), אפשר להזמין אוכל מראש או להזמין אותה לאירועים. בכל יום יהיה תפריט מסויים ובימי שישי יהיה שוק אוכל שבו אפשר יהיה לקנות אוכל הביתה. בקרוב יעלה אתר עם תפריט מפורט ובהמשך כשהעומס ירגע אז שחר גם תחזור אולי להנחות סדנאות. יהיו גם משלוחים לאזורים ת"א, רמת גן וגבעתיים. במקום יש מדפים עם מוצרים מיובאים למכירה ויהיה פריזר עם אוכל מוכן לקחת ובעתיד תהיה גם כשרות. בקיצור, בואו לטעום לפני שהכל יגמר! תוודאו שאתם טועמים מהלזניה המצויינת, המרק וגם הקציצות :) אה וצילמתי לכם את גרבי האבוקדו של שחר, לא יכולתי להתאפק ויוידה, שלום עליכם 34 ת"א ימים ושעות פתיחה: כל יום משמונה בבוקר, ימי א` - עד 15:00 ימי ב`, ג` - עד 17:00 ימי ד` - עד שלוש או חמש לסירוגין ימי ה` - עד 18:00 ימי ו` - עד 14:00 לתשומת ליבכם, האוכל מוכן להגשה רק משעה 11:00.

Naama Atzitz

11.03.2019 היום יצא לי לטעום את האוכל ההודי הכי טעים שטעמתי עד כה, במסעדה חדשה בשם Raj Mahal! הבעלים הוא שף הודי עם ניסיון רב בשם רג` והוא כזה חמוד!!! הוא אוהב את מה שהוא עושה וזה מורגש באוכל. המסעדה היא בסגנון מסעדת פועלים כזו. בצהריים יש עסקיות והעיצוב הוא עממי-פשוט. גם העובד שעובד שם עם רג` הוא הודי ומאוד נחמד, דיברנו עם שניהם. שימו לב שמעולם לא הייתי בהודו, אני לא מיטיבה באכילת חריף ואין לי שום מושג האם האוכל פה דומה לאוכל בהודו או לא, אבל היה לי פשוט טעים!! התיבול של התבשילים היה מדוייק, מידת החריפות היתה לי בול (לא חריף אש כמו בחלק מהמקומות האחרים שאכלתי), התענגתי על כל ביס! בצהריים יש לטבעונים בעיקר טאלי ודברים מטוגנים עם שמות הודים מצחיקולים. בערב יש גם פאלק פניר (נראה לי שככה קוראים לזה) טבעוני. בגלל שאני וחברתי חלקנו טאלי אז לא היה לנו ריפיל אבל בעיקרון יש ריפיל לטאלי אם רוצים. התחלנו במנה ראשונה של 3 מטוגנים שמגיעים עם 3 מטבלים, אחד חריף מאוד, השני פחות והאחרון בכלל לא (התמרינדי, טעים). מתוך שלושת המטוגנים הכי אהבתי את זה שהוא כמו לביבה מבצל ותפו"א. בטאלי היה לנו דאל עדשים שהוא קבוע בתפריט, פלוס 3 תבשילים משתנים. היום היה לוביה, ירקות ברוטב אדום ותפו"א עם כרובית. המנה מגיעה עם אורז, פאפאדם (קרקר הודי) ונאן (לחם הודי). לקינוח לקחנו כדור הודי צהוב ומתוק שמבוסס על קמח חומוס. בהתחלה זה היה ממש משונה אבל עם כל ביס התרגלתי יותר ויותר. חוץ מהנאן ואחד מהמטוגנים - השאר ללא גלוטן. היינו שתיים. לא יודעת לומר במדויק כמה עלתה כל מנה, רג` פשוט הגיע לשולחן ואמר לנו את הסה"כ. יצא לכל אחת כולל טיפ של 15% - 45₪. האמת שכבר ממש בא לי לחזור שוב :) בתמונה: רג` ואני, מנסה למצוא זווית שאצליח לצלם אותנו בסלפי, בסוף הוא היה צריך להתכופף ממש נמוך בשבילי מסעדת Raj Mahal, ריבל 21 ת"א.

Naama Atzitz

11.02.2019 שבוע שעבר הלכתי לבדוק מה קורה עם Juice and Bowl שבכיכר רבין אחרי שראיתי פוסט שכתוב בו שיש שם עסק עם שם חדש. אז קודם כל אני אעדכן אתכם שלא מדובר בעסק חדש, אלא בשלט חדש שהם החליטו לשים כדי שידעו מה נמכר במקום (vegan street food). אם מתקרבים אז רואים בצד את השלט עם שם המקום. ולעניין: ביקרתי שם פעם אחרונה לפני חודשיים ומאז המקום מאוד השתדרג! הבקבוקים כבר די מזמן התחלפו לזכוכית וכמו שאתם רואים לא מדובר בבקבוקי הזכוכית הקטנטנים שנמכרים במקומות אחרים, אלה מכילים יותר. הם גם ממחזרים אותם כך שמי שקונה יכול להחזיר להם את הבקבוק. צלחות ההגשה השתנו וגם הכמות מעט גדלה. מי שזוכר את הפוסט הראשון שלי עליהם (כשהמקום היה בבעלות הקודמת) כתבתי שהאוכל נפלא אך הכמות קטנה מאוד ביחס למחיר. אני לא יודעת אם זה היה במקרה או שזה עניין קבוע לגבי הכמות. נתנאל הוא הבעלים הנוכחי והוא מקסים! הוא הוסיף קינוחים, עוגיות, מאפינס (שהוא מכין בעצמו), הוא משדרג בימים אלו את היצע המיצים, והכי חשוב - הוא פתוח לביקורת בונה. אני עדיין חושבת שיש מקום לשיפור מכל מיני בחינות, אך השידרוגים שבוצעו ושיבוצעו (בתקווה) ממש מרימים את המקום ואני אשמח מאוד לחזור לשם שוב בקרוב (וכמובן "לשגע" את נתנאל עם בקשות ומשאלות). הפעם לקחתי מרק דלורית וחלב קוקוס שהיה מצויין (הם מכינים בעצמם את החלב) וקערה שנדמה לי שקוראים לה "קערה ירוקה" אבל לא בטוחה, כי תכלס אני אמרתי לו מה אני רוצה והוא פשוט שם. זה היה קינואה אדומה, טופו, קישואים ורוטב קארי ירוק. אכלצי בעבר את המנה הזו בוריאציה דומה והיא מאוד טעימה. לקחנו גם שני בקבוקי מיץ ותה. יש להם איזה מבצע שאם מעלים תמונה לאינסטגרם עם המנה שהזמנו אז מקבלים בקבוק חינם, אז קיבלתי :) לא בטוחה שאני מתארת נכון את המבצע, כנסו לעמוד שלהם ליתר בטחון. קיצקוץ, שיהיה לנו המשך שבוע נהדר ומלא במטעמים מחירים: קערת באלי בודהה (ככה קוראים לה! :) ) - 41₪ מרק דלורית וחלב קוקוס - 21₪ מיץ אננס תפוח בזיליקום - 24₪ תה טעים כלשהו - 15₪ נ.ב. בתמונה זה לא נתנאל אלא בחור סופר חמוד בשם גרמן, ישבנו שם מלא זמן ופטפטנו איתו, לא בטוחה מה מותר לי לספר אבל ארמוז לכם שיש למה לצפות :)

Naama Atzitz

07.02.2019 רק שתדעו ששלושה אנשים רעבים עמדו עם פנס בטלפון כדי שאני אצליח לצלם לכם תמונות שרואים בהן משהו. איפה היינו? ב הבלינצ`ס ההונגרי ירמיהו 35 תל אביב!!! מסתבר שיש להם שם איזשהו עובד טבעוני כפרה עליו ששכנע אותם לתת צ`אנס לתפריט טבעוני! אז תודה לו והרבה כפיים!! מדובר בעצם בעסק משפחתי שקיים מעל 40 שנה והחליט להפתח לרעיון הטבעוני ולנסות לתת מענה לקהל חדש שהם לא מכירים! כפיים גם להם! ולענייננו: יש מרקים, בלינצ`ס מלוח, בלינצ`ס מתוק ושתיה. כל מנה של בלינצ`ס (מלוח/מתוק) מגיעה עם 2 בלינצ`סים בצלחת ואפשר לשלב בין שני טעמים שונים. כרגע המילויים הטבעונים הם: מלוח - תפו"א, פטריות, חציל, כרוב מאודה מתוק - קרם חלבה, תפוח, ריבה ביתית (היום היתה ריבת שזיפים) היינו 8 אנשים, כולנו הסכמנו פה אחד שהבלינצ`ס כרוב מצויין והכי טעים מכולם! גם הפטריות היה לי סבבה, את התפו"א והחציל פחות אהבתי. במתוקים טעמתי את החלבה והריבה. היה חביב אבל לא מעולה, את החלבה אהבתי יותר אבל דווקא השילוב בין שניהם שאני עשיתי בעצמי יצא הכי מוצלח. לדעתי הם בכיוון מצויין ופשוט צריכים להכיר עוד אפשרויות טבעוניות. המחסור בגבינה היה מורגש ואני יודעת שהם כבר חושבים על סוגים של גבינות טבעוניות (אני הולכת לשלוח להם המלצות בפרטי). לגבי המתוקים - יש מילויים שווים יותר שכמובן אמליץ להם, וגם ההגשה היתה קצת חסרה, כלומר, לא היה מזיק להוסיף פרוסות תותים/בננות, קצת אגוזים או פצפוצי קוקוס וכד`. כל אלה דברים שאפשר בקלות לשפר ויש להם כבר בסיס טוב, הבלינצ`סים בגדול טעימים. אני מאמינה שככל שיגיעו יותר טבעונים כך הם יהיו יותר פתוחים לשיפור ההיצע הטבעוני. אז אני ממליצה להגיע, לטעום ולומר את דעתכם הבונה. אל תשכחו לקחת את הבלינצ`ס עם הכרוב :) (ומקום שני הפטריות). קיבלנו על חשבון הבית ליקר לימון מצויין שהם מכינים. האלכוהול בו לא היה חזק, זה היה יותר כמו לימונדה עם טיפת אלכוהול, אני אהבתי מאוד אבל אני לא רגילה לאלכוהול בכלל אז אני לא דוגמא. צילמתי לכם תפריט למרות שלא מסומן בו עדיין האופציות הטבעוניות, אבל תוכלו לקבל מושג של מחירים. בכל אופן כותבת לכם את המחירים שאנחנו שילמנו: על כל בלינצ`ס מלוח - 58₪ על כל בלינצ`ס מתוק - 44₪ הבלינצ`ס ההונגרי, ירמיהו 35 ת"א.

Naama Atzitz

01.02.2019 מנה חדשה ומצויינת במיץ מרק תל אביב - מגש פינוקים!! היה טעים המנה מגיעה עם ברוסקטות עבות ומענגות, קראנצ`יות מבחוץ ורכות מבפנים, סלט ירוקים ותמרים משגע שמשתלב בשלמות עם היוגורט הנפלא של אוטופי - בית מלאכה למעדני אגוז, לאבנה מעולה (אוטופי), סלט ביצות וסלט חציל במיונז שהם מכינים וטעימים מאוד (אם כי הייתי שמחה לקצת פחות מיונז), חתיכות תפוז מתוק וכייפי וסוף סוף - מקום שמגיש נוטלה! ואיזו נוטלה טעימה אלוהיםםםם! לא יכולתי להפסיק לנשנש אותה עם הלחם הנהדר שלהם המנה נדיבה ומשביעה וממש נהניתי ממנה. היא לא מגיעה עם שתיה, הצעתי להם להוסיף אופציה לשתיה בתוספת תשלום. מאוד רציתי לטעום עוד מנה חדשה - ברוסקטה מקושקשת! אבל דובשני אוהב להזמין "מנות בטוחות", אז הוא לקח את ארוחת הבוקר עם החביתה, שהיא מעולה בלי קשר :) לא מבינה איך הוא לא סקרן לטעום את כל התפריט! אני אוהבת גיוונים!! דובשני לקח קפה עם השתיה שלו ואני כמובן לא ויתרתי על שוקו עם שוקולד פנדה! ☕ דרך אגב, הם מוכרים שם את הנוטלה שנקראת Belga ב - 15 ש"ח, צילמתי לכם אותה. מחירים: מגש פינוקים - 58₪ ארוחת בוקר (עם שתיה) - 56₪ שוקו פנדה - 14₪ ממרח נוטלה הביתה - 15₪ שבת שלום בומבינים

Naama Atzitz

21.01.2019 צלחת "בשרים" טבעונית בSultana / סולטנה - אין כזאת בתפריט אבל נכון שזה יהיה מגניב אם יהיה?? :) רציתי לטעום גם את השיפוד וגם את הקבב, אז הסכימו לעשות לי מנה מאולתרת של שניהם באותה הצלחת (השיפוד מפורק שם מתחת לקבב). צ`מעו, השיפוד (פטריות יער) אלוהי! והקבב? ברגע שנגסתי בו חזרתי מאה שנה אחורה לילדות, לקציצות קבב של דודה ציונה שכל כך אהבתי. תענוג!! אם אני זוכרת נכון הקבב הוא מפטריות כלשהן (לא יער) וסויה. בתחילת הדרך שלהם טעמתי את השוואמה, היא היתה לי טעימה אבל לא כמו שני הדברים שטעמתי היום. נאמר לי שמאז השווארמה כבר עברה שינויים, אז אני חייבת לחזור במהרה ולקחת אותה שוב. חוץ מזה, לקחנו את הלאבנה האלוהית שלהם (שנכנסה לחמשת המנות המנצחות שלי ל 2018) וגם שני סיגרי מלבי - הופתעתי לטובה. חשבתי שזה יהיה מתוק מידיי אבל זה היה דווקא מעודן וקליל (חוץ מעניין השמן, זה בכל זאת מטוגן). הצעתי להם להגיש את הסיגרים בצלחת ולא בנייר, לא היה לי כל כך נוח לאכול ככה, מה דעתכם בעניין? אה ותשמעו את זה: אתם זוכרים שבגלגול הקודם של מסעדת זכאים היו מגישים תה פרסי עם סוכריות מקורמלות מושלמות?? אז הצעתי להם לעשות כזה בסולטנה! מה אתם אומרים? תזמינו אם יהיה? איך אהבתי את זה! אשמח שתגיבו על זה בתגובות, כדי שהם יראו האם יש לזה ביקוש. מחירים: קבב/שיפוד - בפיתה 35₪, בלאפה 45₪, בצלחת 47₪ לאבנה - 15₪ (נראה לי, לא זוכרת פתאום) סיגר מלבי אחד - 14₪ סולטנה, אבן גבירול 52 ת"א

Naama Atzitz

12.01.2019 ארוחת ערב כייפית ביפו! 2 מנות חומוס, צ`יפס, סלט ו 2 קובה טבעוני במסעדה וקייטרינג - מרכז החומוס האסלי. החומוס היה מעולה! את הקובה קצת פחות אהבתי, הוא ממולא בצל, צנוברים ותבלינים. הצעתי להם למלא אותו בפטריות, מקווה שהם ינסו. הוגשו לנו לשולחן גם מלפפונים חמוצים, בצל ומטבל לימוני מצויין, את הפלפלים החריפים אנחנו בקשנו. לקינוח קיבלנו בכוסיות קטנות קפה שחור עם מלא הל, כמו שאני אוהבת, ו 2 בקלוואות טעימות :) המקום הוא בסגנון עממי, יש הרבה רעש ואנשים, קחו בחשבון. סה"כ - 90 ש"ח. שילמנו במזומן וכך גם כולם סביבנו, לא בדקנו אם יש שם אפשרות לאשראי. אחר כך הלכנו ל.... Jeff גלידה ג׳ף המקסימים ושם לקחתי מילקשייק מהחלומות!!! המילקשייק שלי היה בטעם מסטיק שוקולד מריר עם קצפת מושלמת מלמעלה (שהם מכינים) ורוטב בסגנון נוטלה אלוהי. דובשני לקחת מילקשייק שוקולד מריר פררו רושה. לידיעתכם, יש להם עכשיו גם קרפ טבעוני וכמובן פרוזן ואת היוגורט תות המצויין שלהם שאני חייבת לחזור לאכול שוב בקרוב. סה"כ - 56 ש"ח. אני חושבת שלא לקחו לי תוספת על הקצפת אבל מניחה שבדרך כלל לוקחים, לא שאלתי כמה כי היה שם סופר עמוס. שיהיה שבוע טוב חמודים!

Naama Atzitz

07.01.2019 ששיייאאללההה איזה חריימה טעים אכלתי היום בNature boys נייצ`ר בויז!!!! בין מנות החריימה הטבעוניות הכי טובות שאכלתי! (רק מציינת שלא טעמתי את של 416) הבעיה: היא מנת ספיישל ולא קבועה בתפריט כל נהניתי ממנו! הקציצות מבוססות על טופו, עשירות בעשבי תיבול וללא גלוטן (יש בהן קינואה, לא הייתי מנחשת אם לא היו אומרים לי). הן מגיעות עם תבשיל ירקות פיקנטי (למזלי פחות חריף ממנת הקערה הלבנה) ויש בחירה בין לחם לאורז. אני לקחתי עם לחם מעולה, בצד היו טחינה, חריף, בצל ירוק, עגבניות וחמוצים, התענגתי על כל ביס! חוץ מזה, דובשני לקח את הלאבבורגר הנהדר שלהם ואכלנו גם "צ`יפס אוויר" מושלם וממכר ברמות. ברצינות, הוא השתפר פלאים מאז שהם פתחו, יכולתי אשכרה לאכול דלי של צ`יפס! אני לגמרי הולכת לחלום על המנה הזו, הלוואי אמן שהיא תכנס קבוע לתפריט. זה פשוט טעים מידיי, אי אפשר ככה להכאיב לי ולהשאיר אותי עם הציפייה באוויר, תחזיקו אצבעות שהם יקראו את מילותיי וירחמו עליי קצת חוץ מזה, זה גם באינטרס שלכם, אז פליז תגידו להם שהעם רוצה חריימה בתפריט, אתם כאילו מה זה חמודים ויפים וזה... מחירים: ספיישל חריימה - 42 ש"ח לאבבורגר - 40 ש"ח צ`יפס - לא זוכרת, נראה לי 13 ש"ח

Naama Atzitz

26.11.2018 עוד מקום שכל הסופגניות שלו טבעוניות!!!! איפה איפה? בהופמן האופה החמודים!! יש סופגניות ריבת חלב, ריבה אדומה, חלבה, וניל ושוקולד. יש דונאטסים עם חור ועם מילוי ויש לביבות מחירים: סופגניה גדולה - 5 ש"ח סופגניה קטנה - 4 ש"ח דונאטס - 6 ש"ח לביבה - 6 ש"ח לתשומת לבכם - הם כן מכינים סופגניות לא טבעוניות אבל *רק* בהזמנה מראש (מסתבר שיש כאלה שמתעקשים על לא טבעוני). כלומר, מי שנכנס לחנות ימצא *רק* טבעוני! הופמן האופה, סירקין 12 גבעתיים טלפון - 036724811 המקום כשר

Naama Atzitz

24.11.2018 לפני הטבעונות לא הייתי חובבת בשר גדולה, לכן יש דברים טבעונים שקצת קשה לי להשוות אותם למקור. אבל היום אני חושבת שאכלתי את המנה הכי דומה לבשר שאכלתי מאז שאני טבעונית - כריך הרוסטביף של FOUR ONE SIX! הרוסטביף מבוסס על סייטן והוא עסיסי, די שומני וקצת צמיגי, מה שעוד יותר הזכיר לי בשר. הוא מגיע עם חסה, כרוב צלוי ועגבניות צלויות בפנים ועם רוטב חלפניו (שבקשתי ממנו מעט כי פחדתי מהחריף, אז הוסיפו לי ממנו בצד, בסוף לא הרגיש לי כל כך חריף). הכריך הגיע בלחמניית חלה מצויינת ועם ירקות כבושים חמצמצים בצד. בכנות, הכריך טעים מאוד, אבל דווקא בגלל שהוא כל כך דומה לבשר בקר הוא פחות בשבילי. בנוסף, היה לי קצת כבד וסייטן לא כל כך עושה לי טוב בבטן. אם הדברים האלו לא מפריעים לכם אז אני ממש ממליצה לכם להזמין אותו! בייחוד אם אהבתם מאכלי בשר. אל תגלו... אבל הצצתי על בחור שישב מולנו והוא חיסל אותו לגמרי!! הכריך הוא כרגע בספיישל. חוץ מזה, הזמנו גם ספיישל שקשוקה שהיתה מצויינת. מאוד השתדלתי לא לצפות למשהו מסויים ולא לעשות בראש השוואות לשקשוקות טבעוניות אחרות, זה רק מפריע לי להרגיש את המנה שאני אוכלת באותו הרגע. ברגע שהפסקתי עם ההשוואות והציפיות באמת נהניתי יותר. אז ככה, הרוטב היה עשיר ופיקנטי-חריף, העיגולים עשויים מפולנטה וסויה (נדמה לי). הם רכים וטעמם מאוד עדין (הייתי מוסיפה להם עוד קאלה נמק). המנה מוגשת עם חלה נהדרת ושלוש (שלושה?) מאזטים מצויינים - טפנד זיתים, טחינה וממרח שום-אגוזים (שמזכיר את הממרח של ביתא-קפה למי שמכיר). שמחתי שרמת החריפות לא היתה ברמת המוות. אני מניחה שאם למישהו לא חריף מספיק הוא תמיד יכול לבקש תוספת חריף בצד. תכלס כבר בא לי לחזור ולהזמין אותה שוב. קינוח - יש לנו קצת בעיה עם הקינוחים שם. לא כי הם לא מוצלחים (חחחח הצחקתי את עצמי), אלא כי הם מאוד בומבסטיים, וגם ככה חלק גדול מהאוכל הוא יחסית כבד (זאת לא תלונה, הם מעולים). כשזה רק אני ודובשני שם, אז אין לנו מקום לקינוח, אבל מצד שני בא לנו סיום מתוק וכייפי. אני מאוד מקווה שהם יציעו אופציות כאלו בעתיד. כרגע אפשר להזמין אפוגטו אם רוצים, שזה גלידת וניל עם אספרסו. אני קיבלתי אלפחורס מתנה לצד ההפוך שלי. אם היה אפשר הייתי מזמינה לי ריבוע של בראוני, אבל כרגע הוא יעלה לי כמו הקינוח המלא. לסיום, כמעט חטפתי התקף לב כשאמרו לי שאין את ה"הפוך 416"! נורא נבהלתי שאולי הם מורידים אותו מהתפריט אבל הם הרגיעו אותי שהוא נשאר ופשוט היום החלב שלו עוד לא מוכן . אם עוד לא טעמתם אותו אז אני ממש ממליצה! מדובר בחלב סויה שהושרה בו קורנפלקס כריות, והם מוסיפים לו קצת שמנת ואספרסו, מעולה!! אני תמיד מזמינה אותו מפורק ושותה אותו עם מעט מאוד אספרסו או בלי בכלל, מרוב שהוא טעים בפני עצמו. צילמתי לכם קבלה מסעדת four one six, הארבעה 16 ת"א. כדאי להזמין מקומות מראש.

Naama Atzitz

17.11.2018 ** עדכון - לנדוור הגיבו לי בעמוד העסקי. העתקתי לתגובות פה את התשובה שלהם. בקיצור - השוקו כן טבעוני והקציצות הן מתכון חדש, לא אותן הקציצות. בקרוב יעודכנו התפריטים בכל הסניפים ** התפריט החדש של לנדוור - לא יכולה לסכם בשתי מילים, אחלה ובאסה בו זמנית (בעצם אחלה ובאסה זה שתי מילים ). הגענו לארוחת הבוקר בקפה לנדוור רמת החייל שבשוק צפון והתבאסנו לגלות שמעכשיו ארוחות הבוקר מוגשות רק עד השעה 12:00 בצהריים. עם זאת, יש מנה חדשה של "בוקר בקטנה" אבל לא ידענו, כי האופציה הזו לא מסומנת כאופציה טבעונית בתפריט, אז שתדעו שיש אותה בטבעוני. הזמנו את כריך החביתה הנהדר והמוכר שלהם ואת הסליידרים החדשים, שזה בעצם 3 מיני בורגרים. הסליידרים מבוססים על חלבון אפונה וחלבון סויה. הם מן הסתם לא ברמה של ריינבו, אבל הם באמת סבבה. הם מוגשים עם קרעי תפוחי אדמה ואיולי-שום טבעוני בצד. על הלחמניות לא מרוח כלום, לדעתי הם צריכים להגיש את האיולי בפנים, לא ברור לי העניין. האיולי טעים אבל גם עם טעם תעשייתי, כשאוכלים הכל יחד המנה מוצלחת ביותר. עד כה המנות שהזמנו. חוץ מזה, ביררתי גם על מנות נוספות: מנת ה"מיטבולס" - נורא קיוויתי שמדובר במתכון חדש ולא בקציצות העדשים הרגילות שלהם, אבל לצערי האחראי אמר שמדובר באותן הקציצות. מה שהיה מעט משונה, כי בעצם לפי תיאור המנה מדובר באותה המנה שהיתה תמיד רק עם שם אחר, אולי הרוטב שונה, לא יודעת. אבקת השוקו - כבר לא טבעונית אני לא יודעת למה. בעבר שתיתי שוקו בכמה סניפים שונים ובכולם אמרו שהיא טבעונית, עכשיו נאמר לי שהיא חלבית. אני ממש מקווה שהאחראי התבלבל ויסתבר שהיא אכן טבעונית. לגבי ארוחת הבוקר, הם הוסיפו פטה טבעונית של משו משו (מניחה שמדובר בבולגרית שלהם) ואמרו לי שצורת ההגשה של ארוחת הבוקר השתנתה אבל המרכיבים לא. שמחתי לראות שהוסיפו עוד מוצר טבעוני, אבל ביאס אותי שהם בחרו בתעשייתי. מניחה שככה זה ברשתות. לסיכום: תוספת הסליידרים לתפריט משמחת ומוצלחת בגדול. ניכר שהם משתדלים לתת מענה לקהל הטבעוני והם עדיין אחת הרשתות הכי פריינדליות שיש לנו. אני מבינה שברשת מהסוג הזה הסיכוי שיביאו לנו גבינות איכותיות ויקרות יותר הוא נמוך. עם זאת, אני חושבת שהיה אפשר לעשות את זה טוב יותר ויש לי המון הצעות להציע להם. אני גם חושבת שיהיה ממש נחמד אם הם ישפרו את האופציות ללא גלוטן הטבעוניות, כרגע המצב לא מזהיר (אפילו החביתה עצמה היא עם גלוטן). אני רוצה להזכיר לכם שלפי מה שקראתי השינוי בתפריט הוא כרגע רק בתל אביב, לא יודעת באיזה משאר הסניפים הוא קיים. עוד תזכורת חשובה: רשת קפה לנדוור היא אחת מהרשתות עם הכי חוסר אחידות בין הסניפים, לכן אני לא יודעת איזו חוויה תחכה לכם בסניפים האחרים. מקווה שתהנו מהמנות שהזמנו לפחות כמו שאנחנו. השירות בסניף שוק צפון תמיד סימפטי מהניסיון שלנו, המקום נקי והאווירה מאוד נעימה. מחירים: כריך חביתה שלם - 44 ש"ח צ`יזלס בורגר - 63 ש"ח צילמתי לכם את תפריט הבוקר צהריים, אשים את התמונות בתגובות. קפה לנדוור, הנחושת 3, שוק צפון ברמת החייל, ת"א.

Naama Atzitz

15.11.2018 **עדכון - התקשרתי לוודא שהדונאטס גם טבעוני. רק הדונאטס שמצופה שוקולד לא טבעוני** בשורה בפי: כל הסופוגניות בהמאפיה אלנבי, כולל סניף קינג ג`ורג` (שם צילמתי) הן כולן טבעוניות!!! לא חלק, כל הסופגניות!! לא רק הפשוטות, כולן!! לא רק אלו עם החור, כולן!!!! זה לא היה כך שנה שעברה נכון? מרוב התרגשות לא בדקתי מחירים, אבל קניתי סופגניה במילוי ורוד בסגנון מסטיק, היה לו טעם ורוד ממש!!! היא עלתה 8 ש"ח. אני חושבת שאלו שהם סנדוויץ` עולות 10 ש"ח. אם אני לא טועה הסניף בקינג ג`ורג` הוא חדש (לא היה שם את הטאבון קודם?), גם שם יש את הסמבוסקים והמאפים המתוקים, אבל לא ראיתי עמדת סלטים. צ`או בומבינים!

Naama Atzitz

12.11.2018 תקשיבו תקשיבו תקשיבו!! נפתחה פיצריית בוטיק משפחתית חדשה בתל אביב ויש להם פיצה טבעונית משגעת! המקום נקרא פיצהאלה, אלה היא הבת של ניר הבעלים. ישבתי ופטפטתי עם שיפרה האמא הסופר מקסימה של ניר, שהיא גם חלק מהצוות במקום. הם פתוחים חודשיים, היא סיפרה לי שאנשים נכנסים ומבקשים טבעוני, אז היא הציעה לעשות ליין טבעוני! כפיים לשיפרה! נכון אתם כבר מתים לדעת באיזו גבינה מדובר? תמשיכו לקרוא! בפיצהאלה החליטו לשים את האיכות בראש הרשימה, אפילו התנור שלהם הוא יבוא מיוחד מאיטליה. הבצק דק וטעים, הרוטב עשיר, הגבינה והתוספות נדיבות ויש מגוון תוספות מגניבות. טוב נו אז.... הגבינה היא גבינת הקשיו המושלמת של הגבינשיו של עדיקא - מתכונים והשראה!!! היה לי פשוט טעים!! מודה שאני כבר חולמת על הפיצה הבאה שלי שם. דרך אגב, עדיקא מוכרת גם את הגבינה שלה קפואה הביתה :) שיפרה מכינה מאזטים מגניבים שמגיעים ליד הפיצה (ושבטעות לא צילמתי), כמו פלפלים חריפים, פרוסות שום בשמן זית, רוטב עגבניות ופלפלים מעשה ידיה ויש גם אורגנו שהיא מייבשת (קולה) וקוצצת בעצמה. הלימון סחוט טרי ובחוץ יש להם עשבי תיבול שהם מגדלים ומשתמשים למתכונים. הכלים בהם הם מכינים את הטבעוני מופרדים מהכלים הרגילים. אני מתה לגלות לכם אילו הפתעות הם עוד מבשלים לנו אבל הם לא מרשים לי לגלות אז רק שתדעו ששעות הפתיחה הולכות להתרחב מהחודש הבא (תיכף אכתוב את השעות הנוכחיות) ושבאמת הולכות להיות הפתעות שוות! שיפרה היתה סופר פתוחה לביקורת בונה ולרעיונות, היא ישבה מולי עם דף ורשמה בזמן שאני התענגתי על מי המלפפון עלים מרעננים שהיא הגישה לי. ולפרטים טכניים: * הם מקבלים קולו וסיבוס, לצערי לא מקבלים תן ביס (ממש התבאסתי כי לדובשני יש תן ביס, מקווה שהם ישנו את דעתם). * המקום לא כשר. * שעות פתיחה נוכחיות: א-ה שבת 13:00-23:00 * יש משלוחים *לכל* ת"א! בין השעות 17:00-23:00. צילמתי לכם תפריט טבעוני שכולל מחירים ואת הפירוט של התוספות. קחו בחשבון שמחודש הבא יהיו תפריטים חדשים עם אופציות נוספות וגם שמדובר בפיצריית בוטיק והמכירים בהתאם. הפיצה בתמונה היא פיצה מרגריטה זוגית (54 ש"ח, 4 משולשים) בתוספת פטריות שמפיניון (5 ש"ח) וברוקולי (4 ש"ח). פיצהאלה, דיזנגוף 334 ת"א.

Naama Atzitz

10.11.2018 איזו שבת כייפית היתה לנו בעוספיה!! נסענו באופן ספונטני עם זוג חברים נוסף והתחלנו במסעדת עמאשה טאבון ומסעדה המעולה! הזמנו כמובןןןן את הצ`יפס האלוהי שלהם, תבשיל חוביזה או עולש (לא בטוחה), במיה, אורז, כרובית בטחינה, מלפוף מצויין, עלי גפן, הכל מגיע עם סלטונים לשולחן ופיתות, התפוצצנו! כל פעם שאני שם אני מנסה לשכנע אותם להכין את עוגת הסולת בגרסה טבעונית, בינתיים לא הצלחתי . משם כרגיל המשכנו לקונדיטורית שפיק! לצערנו (אבל גם לשמחתנו ;) ) הכנאפה הטבעונית נגמרה(!) ולא יכלו להביא לנו מהסניף השני, אז הזמנו בקלוואות ושתיה חמה. אני לקחתי שוקו חם ונהניתי לי. המלצר שלנו היה ממש חמוד והוא סיפר לנו שהוא טבעוני! הוא אמר שיש די הרבה ביקוש לטבעוני :) אחר כך, בדרך לאוטו, ראינו פתאום חנות חמודה שנקראת טבע וטעם, אמרנו נכנס להציץ מה יש שם ויצאנו עם שקיות . המוכרת היתה מקסימה! היא סיפרה שגרים באזור יהודים, ערבים, דרוזים, בדואים, מוסלמים, נוצרים... כולם ביחד בשלום ובכיף! והיא אמרה שיש לא מעט טבעונים! היו לה שם מקררים עם מוצרים טבעונים, גבינות, קפואים... וכמובן עוד מלא מוצרים בחנות שהם טבעונים, כמו תבלינים, קטניות, פירות יבשים ועוד. הגענו לאוטו שבעים, עייפים ומרוצים, היה כיף :) מחיר כולל לארוחה בעמאשה - 230 ש"ח מחיר כולל לפינוקים בשאפיק - 96 ש"ח צילמתי לכם את התפריט של עמאשה וגם קבלות עם פירוט. לגבי כתובת מדוייקת, לא יודעת להגיד לכם בדיוק. כנסו לעמודים שלהם שמתוייגים בפוסט או שפשוט תשימו את עמאשה בווייז, ותנהגו בזהירות :) שימו לב שאם מגיעים קבוצה גדולה לעמאשה אז כדאי להזמין מקום. אם תחפשו את המספר שלהם בגוגל אתם עלולים להגיע לאשה בשם עמאשה שאין לה קשר למסעדה, מתקשרים אליה בלי סוף ונמאס לה זה המספר של עמאשה המסעדה: 04-8392176 ונסיים בברכה לדו-קיום אוהב ומכבד, בסופו של דבר כולנו חלק ממשפחת האנושות הגדולה, הכי כיף זה לאהוב ❤️⁩

Naama Atzitz

07.11.2018 שמעו משהו מוזר. לפני כמה חודשים נכנסתי לבוטיק סנטרל מול כיכר רבין, לא היה להם כמעט כלום טבעוני. היתה איזו קופסת עוגיות טחינה ואולי עוגה בחושה. דיברתי איתם על להוסיף אופציות טבעוניות, הם היו פתוחים לשמוע ואמרתי לעצמי שאחזור לשם שוב בקרוב. אחרי כמה זמן נכנס לשם Yaniv Ben-Adiva, שוב לא היו כל כך אופציות ויניב דיבר איתם, הוא אפילו העביר אליי את הטלפון של המנהל. קיצור, מרוב עומס לא הספקתי ליצור איתם קשר, אבל היום נכנסתי לשם ומה אני רואה?? מלא אופציות טבעוניות שלא היו קודם!! מאפי שמרים, קאפ קייקס, עוגיות, עוגות קרם אישיות, כדורי שוקולד... ומה מוזר? המוכרת אומרת לי שהדברים האלו נמצאים שם איזה שלוש שנים! היא אמרה שהקאפ קייק שקניתי כבר נמצא להם איזה שנתיים. ממש מוזר לא? אולי זה בזכות יניב, אולי זאת בכלל היתה מאפיה אחרת, אולי היה איזה בלבול... אין לי מושג. העיקר שתדעו שליד כיכר רבין יש קונדיטוריה עם אופציות :) קניתי את הקאפקייקס עם השוקולד צ`יפס (12 ש"ח) והוא היה מושלם! אבל יש באסה אחת (אחד?) - אין מקומות ישיבה בכלל. ממש רציתי לשבת לי בנחת עם שתיה ומאפה, מקווה שהעניין הזה ישתנה. רות סוף.

Naama Atzitz

01.11.2018 חברים יש לכם הצעות למשהו בגבעתיים? חשבתי לנסות משהו חדש, אז לא מיץ מרק/הופמן/דה קווין :) תודה מראש! בתמונה: צהריים מעולה בקפה שרגא, תבשיל עדשים כתומות ברוטב ג`ינג`ר אדמדם על מצע אורז וסלטון - 49 ש"ח. קפה שרגא, יוסף קארו 10 ת"א. אל תשכחו את השאלה שלי בבקשה!

עפר צרפתי

Yigal Giat

Naama Atzitz

Elad Danan

Tal Yeger