Yigal Giat
15 2 0

ביקורות: 17

Yigal Giat

17.09.2019 פעם בכמה זמן אני עובר בעיר אריאל היפה, בדרך אל, בדרך מ. אני רוצה להמליץ על מקום ממש טעים, פיצה אש-אריאל (דרך הנחשונים 21, אריאל) פיצריה ידידותית לטבעונים, יש גם תו ויגן פרנדלי, עם מגוון אפשרויות טבעוניות, מבוססות גבינת המוצרלה של משומשו. מהתפריט הנוכחי שלהם ראיתי: פיצה טבעונית אישית + 2 תוספות + טרופית - ₪35 | גודל L - ₪40 | גודל XL ענקית - ₪55. זיוה טבעונית - ₪28 מלאווח פיצה טבעוני - ₪28 טוסט טבעוני הכל כלול - ₪26 ויש עוד כמה מאפים טבעוניים טעימים, פיתה זעתר, מקלות שום וכד`. כאן אני לקחתי סמבוסק טבעוני, בתוספת פטריות ופלפל חריף, כי אמרתי, אם כבר "אש", שיהיה אש. סה"כ - ₪18. (יש שם לפחות 10 תוספות טבעוניות אפשריות...) הקשיבו, זה סמבוסק פשוט מפנק! קודם כל הוא גדול, חתיכת מנה! הבצק טעים ברמות, לא עבה מדי כפי שלעתים קרובות מוצאים בסמבוסק, עם הרבה ביסים "על ריק" עד שמגיעים אל הגבינה והרוטב. לא! אצל פיצה אש הבצק די דק, רך, אבל עם זאת שומר ממש יפה על כל ה"בפנוכו". כיף גדול גם שזה לא סמבוסק מקובע, אלא אחד בהכנה אישית, עם התוספות שתבחר בזמן אמת (הרי ברוב המקומות שאתם מכירים יפתחו לכם סמבוסק מוכן, יוסיפו תוספות ויכניסו לתנור לחימום קל, לא לאפייה מאפס... הבדל עצום!) בעל הבית ידידותי, מאוד אכפתי, מעוניין לדעת אם היה לי טעים. מודה שאני ממש עף על עסקים קטנים כאלו שיש בהם קצת נשמה, פינוקים וטעמים טובים. ממליץ אש.

Yigal Giat

04.07.2019 **אוקיי 1** - יודע שזה שרק השבוע נכנסתי לראשונה אל גודנס Goodness, מצביע על כך שאני בדיליי רציני. אין לי מה לומר להגנתי, למעשה יש לי רשימה די ארוכה של מקומות טבעוניים שאליהם עדיין לא הספקתי להגיע ומאוד רוצה. בכל מקרה, אף פעם לא מאוחר לשיתוף חוויה עדכנית. **אוקיי 2** - יודע שהסמירטפונים המצורפים כאן הם לגמרי בחרא של איכות, זה מה שהספקתי להקליק מבלי להסתכל, כי פשוט נוצר דחף לעזוב צילומים לטובת התנפלות על העונג הזה. גודנס טובים. אבל ממש. התפריט מגוון ומפתה, אי אפשר להספיק לחוות אותם בביקור אחד. המקום נעים, השירות מצוין וחייכני, היתה לנו חוויה ממש טובה. עכשיו לתכל`ס. הזמנו 2 מנות עיקריות: - **ספיישל שווארמה ג`ק פרוט, עם סלט קצוץ, סלט כרוב וטחינה. מוגש בטורטיה או בג`בטה כפרית, לבחירתכם. ₪44** ביקשתי בטורטייה, כדי שלא יהיה לי יותר מדי בצק שיפריע לי לחוות את השווארמה עצמה. אגב, אני מבין מהמלצר שבג`בטה אנחנו מדברים על מנה מאסיבית יותר, אז לכו לפי רמת הרעב שלכם. זו מנה טעימה מאוד! אני אוהב ג`ק פרוט, מכין ממנו שווארמה בבית בעצמי. לכן אני חייב להודות בכנות שדי קשה "להפיל" אותי עם שווארמה טבעונית, כי זה באמת אחד המאכלים הקלים להכנה. אבל אם אני מנתק את קלות ההכנה של זה ומתפקס על ההיצע בחוץ - כן, השווארמה של גודנס היא לחלוטין אחת הטעימות! **- קרפ כוסמת, במילוי קרם קשיו וכרובית, תפוחי אדמה ובטטה עם רוקט, עגבניה, בצל ירוק וצ`ילי טרי. ₪42** איזו מנה מפתיעה! כיף לפגוש מונח שממש משעמם אותי ברגיל, כמו "כוסמת", במנה כל-כך טעימה, עשירה, מושחתת, נימוחה. הקרפ עצמו מדהים בעיניי, מרקם וטעם. הקרם קשיו בפנים "משחית" את המנה אל מקום שמן וכייפי, הכרובית, הצ`ילי, מנה מעולה פשוט, כי זה גם כיף לראות מדי פעם מנה טבעונית שאינה מנסה להיות משהו "בשרי", אלא הצהרה עצמאית מבטיחה. מנה גדולה, משביעה ומאוד טעימה. רספקט! - עכשיו קטע. מכיוון שלקח לנו נצח להגיע לגודנס וממש רציתי להספיק עוד משהו, כי אנחנו כבר כאן, גם נשאר טיפה מקום בבטן, אז החלטנו להזמין לנו את ה**נאגטס פטריות יער ופורטובלו.** המנה הזו מגיעה בשני גדלים, כמנת צד (₪31) או כעיקרית (אני חושב ש-₪48, לא זוכר במדויק), אז מכיוון שאנחנו כבר אחרי 2 עיקריות, הלכנו על הגרסה הקטנה יותר. סתם כדי לנסות, כי הסתקרנתי, לאן כבר הם ילכו עם זה... אוקיי... הביס כאן הגיע אלי בבום! זה הנאגטס הטבעוני הטעים ביותר שאכלתי עד כה ב-9 שנות הטבעונות שלי. לא מגזים. דאממ, הנאגטס גם היה לי טעים יותר אפילו משתי המנות שפירקנו רגע לפני כן, כשעוד היינו רעבים. אז אם זה היה לי טעים יותר כשבע, לא יודע לנסח מה היה קורה אם הייתי פותח את הארוחה הזאת עם הנאגטס... מגיע עם 3 מטבלים: קטשופ, מיונז טבעוני (טעים מאוד!), מיונז טבעוני פיקנטי (הפיקנטי הזה נולד לנאגטס האלו, משלים את העניין, בקטע אחר...) לקחנו לנו בירה מלכה אדמונית שתלווה אותנו ליד האוכל ואהלן ארוחת ערב מושלמת... תודה, גודנס. נגיע שוב, בוודאות.

Yigal Giat

12.06.2019 בזמן שבקריית מטלון בפתח-תקווה יש כמה וכמה אופציות טבעוניות, מרכז העיר די עלוב בהיצע שלו לטבעונים, במיוחד מאז הסגירה העצובה של איאנה, זמט"ל (זכר מסעדה טבעונית לברכה). פיצות טבעוניות ופלאפל יש כאן בשפע, אבל אוכל קצת מגוון יותר - בקושי קיים. זה הופך את ההמלצה שלי היום לפנינה מקומית. בייאנטו- בר מסעדה אתיופית מקומית, קטנה ומקסימה. רוב המנות בשריות, אבל יש להם את מנת הבייאנטו, שהיא טבעונית וממש ממש טעימה. אינג`רה ענקית וטרייה, מחוזקת בעוד אחת מגולגלת, עליה מגוון של מאכלים מנחמים, משביעים ומאוד טעימים, ₪45. בירה אתיופית מיובאת, ₪12 לבקבוק. (וש להם מגוון ממש גדול של אלכוהול, וודקה, וויסקי, ליקר, למי שמעוניין.) היינו שניים והמנה השביעה אותנו בטוב. התענגנו על מגוון הטעמים שמונח על האינג`רה. אווירה נעימה, מקום נקי, שירות מחוייך, כיף של חוויה באמצע העיר. אם אתם מגיעים למרכז פתח-תקווה, שווה וטעים להגיע ולפרגן. בייאנטו. רחוב בר-כוכבא 8, פתח-תקווה. (בתכל`ס זה רחוב גולדנהירש 2, רחוב פצפון שנכנסים אליו מבר כוכבא 8.) לפי גוגל, שעות הפתיחה הן: ראשון עד חמישי: 12:00 עד 0:00 שישי: סגור שבת: 18:00 עד 0:00 טל` לבירורים, ליתר ביטחון: ‏‪050-424-5813‬‏

Yigal Giat

09.06.2019 # הפאב האהוב עלי בפלנטה הוא ה-Shuffle שאפל, בפלורנטין. ואני יוצא הרבה, גם בחו"ל. פשוט מאוהב בשאפל. כבר ציינתי לא פעם, שלדעתי כולם מתבלבלים בקשר לשאפל ושבכלל לא מדובר בפאב ידידותי לטבעונים, כי בעיניי השאפל הוא בכלל פאב טבעוני שידידותי לקרניסטים... כבר נתתי כאן בעבר תיאורי חווייה מפורטים על הקסם הגדול של המקום, אבל היום אני רוצה להתמקד ספציפית במנה האדירה הזו: # "הקבב של גל". השאפל עדכנו השבוע את התפריט שלהם, ובין השאר התווספה לתפריט המנה המהממת הזו כאן, אותה הבריק גל, הטבח האהוב והמוכשר של השאפל. הקבב הקודם של השאפל, ה"קבבורגר", הגיע בתוך לחמניית בורגר, כך שלמרות שהקציצה היתה טעימה מאוד, תמיד חשבתי שהיא קצת הולכת לאיבוד בתוך הלחמנייה שסגרה עליו מכל הכיוונים, מעבר לכך שלטעמי לחמניית בורגר וקבב זה פחות הולך. בגרסה החדשה, "הקבב של גל", גל נותן לקבב את הכבוד הראוי לו והמריא את המנה למקומות מטריפים! אנחנו מדברים על 3 קציצות, מושלמות פשוט, נחות להן על פוקאצ`ה חמה, עם עלי רוקט, פטרוזיליה, טחינה, בצל סגול, סלסה, כמה זיתים בצד. הקשיבו, המנה הזאת... הגעתי בחמישי, ביום שבו נפתח התפריט החדש - טרפתי אותה בעונג. אתמול הגענו שוב, לא יכולתי להתאפק, הזמנתי שוב את אותה מנה. הקבב של גל... התענוג עולה ₪39. שווה כל ביס! בנוסף, 7 ימים בשבוע יש להם האפי האוור בין השעות 18:00 ל-21:00 שבמהלכם, מעבר ל-1 1 על המשקאות, יש גם 20% הנחה על כל התפריט, אז בשעות אלו המנה המשגעת הזו בכלל יורדת ל-₪31.2, כך שלפספס את הקבב של גל זו פשוט תהיה הזנחה עצמית מצידכם... רספקט ואהבה על הפאב המדהים הזה בכלל, ורספקט לגל על המנה הזו בפרט.

Yigal Giat

20.04.2019 טוב, יודע שעכשיו פסח וזה... אבל מתפנה רק עכשיו לשתף על חוויות טבעוניות שהיו לנו ברמת הגולן בשבוע שעבר. אז מקסימום גזרו ושמרו לאחרי החג, למקרה שתיקלעו לרמת הגולן ותהיו רעבים. בישראל, תכל`ס כמו בכל מדינה, ככל שאתה מרחיק מהמרכז - האופציות הטבעוניות מתמעטות. אין מה לעשות, עניין של היצע וביקוש. לכן תיארנו לנו שעלול להיות קצת קשוח, כשיצאנו לנופש זוגי למספר ימים בקיבוץ מרום גולן. ככלות הכל, אנחנו לא בונים על יותר מדי מודעות ופתיחות בחבל ארץ כל-כך קרניסטי כמו רמת הגולן, שחלק אינטגרלי מה"חקלאות" שלו היא תעשיית הבקר והדגים. הגענו ללא רכב, אנחנו תרמילאים שתכננו לחרוש רגלית את המסלולים שבאזור הקיבוץ, אז אפילו נסיעה למקומות שסמוכים לקיבוץ היא משימה לוגיסטית. למעשה הצטיידנו מהבית בחבילות בורגרים וקבבים של טבע דלי, כדי שמקסימום כבר נקמבן לנו כיף של ארוחות טבעוניות ביתיות בבקתה ששכרנו (שכרנו בקתה פרטית, לא בכפר הנופש של הקיבוץ, אז אני לא יודע לשתף כאן על ההיצע הטבעוני של כפר הנופש עצמו.) אבל היי, עם טיפה תשומת לב ופוקוס - אפשר בהחלט להסתדר במרום גולן! - לפיצל׳ה: רוצה לציין פיצריה נהדרת ממש שקיימת בקיבוץ. הגענו לקיבוץ בשעת ערב, מוצ"ש, רעבים, לא היה לנו כח להכין משהו, אז הלכנו ללפיצל`ה וקיווינו שאין להם ביצים או חמאה בבצק, כדי שמקסימום נבקש שיכינו לנו פיצה ללא גבינה, פוקצ`ה סטייל. היה כל-כך כיף לגלות שלא רק שהבצק שלהם נקי מרכיבים מן החי, אלא גם יש להם פיצה טבעונית! לדעתי גבינה של משומשו, אם זיהיתי נכון את הטעם. לא הספקתי לצלם ואני לא זוכר את המחיר המדויק, בסביבות ₪65 למגש משפחתי. טעים ממש, מפנקים בגבינה, אווירה נעימה. ממליץ מאוד! - מסעדת הבוקרים -מרום גולן: בתחילה אתה חושב לעצמך שמסעדה בקיבוץ תהיה משהו פשוט ודי עממי, אבל לא. אנחנו מדברים כאן על מסעדת שף מוקפדת, ממש לא זולה, אבל בעיניי זו מסעדה מצוינת! קיבלנו מענה טעים ממש. כן חייב לציין שהתפריט של מסעדת הבוקרים יכול בקלות להטעות ולבלבל, כי כנראה שהמודעות לטבעונות לא בשיאה שם, לכן מה שאפרט כאן יוכל אולי לסייע לכם, כי השתדלתי לקבל מידע מפורט. יש בתפריט אופציות "צמחוניות" שהן קצת, איך אנסח את זה, משונות... דוגמה: מבחינתם "פילה סלמון" מוגדר כצמחוני, כשהוא כמובן בעל-חיים (לא היה ליאיר נתניהו איזשהו פוסט לא מזמן עם יציאה כזאת בסגנון? בקטע של "אל תאכלו בשר, מקסימום תאכלו דגים", ברור... כי דגים זה כולה פאקינג נמו...) ומצד שני, גם מנה *טבעונית* של פטריות מוגדרת כ"צמחונית", אז קצת סדר: חציל אש - חציל על האש, טחינה, קונקסה עגבניות, פטרוזיליה, שמן צ׳ילי, שמן עלים ירוקים. מוגש עם לחם הבית. ₪39 מנה מדהימה בעיניי. למרות שהיא מופיעה במנות הראשונות, אני חייב לציין שהמנה ענקית, משביעה, החציל עשוי מושלם! זו המנה שהכי אהבנו ולמעשה יום למחרת הזמנו אותה שוב. ממליץ בחום, השמנים המיוחדים עושים את העסק הזה למיוחד ממש! המנה לוקחת בקלות את רבות ממנות החציל במרכז הארץ. זה וואו! פטריות חורש - שמפניון, פורטבלו, שימאגי, קייל שחור וטופו מוקפצים בטריאקי ביתי. ₪56 מנה טעימה מאוד! אסייאתית משובחת כזאת. אנחנו חושבים שהיה משדרג מאוד אם נניח היו מניחים את הדבר היפה הזה על אורז בסמטי לבן או משהו, גם כדי שהמנה תהיה משביעה יותר וגם כדי לא לסיים בשלולית של טריאקי משגע שאין לך מה לעשות איתו לאחר שאכלת את הפטריות. אז טיפה יקר ביחס לגודל המנה, אבל כן, היא ממש טובה! המבורגר פורטובלו - פטריית פורטבלו במרינדת סילאן וטימין על האש, לחמניית המבורגר, ירקות טריים וצ׳יפס. מוגש עם טחינה. ₪69 טעים. אנחנו מדברים על פטריית פורטובלו גדולה וצלויה היטב, עם ניחוח מעושן כזה. מה שכן, לא מצאתי קשר לטחינה שהגיעה בצד, בהחלט הייתי מעדיף איזה מיונז טבעוני במקום. הצ`יפס היה מצוין. המנה סבבה, אבל אני חושב שהיא יקרה מדי. (אבל לא מדובר בעושק על הטבעונים, זו פשוט מסעדה יוקרתית, המנות הקרניסטיות שם מתחילות ב-₪90 והרבה צפונה משם...) לידיעה: - מנת הניוקי ירוקים שלהם שמסומנת כצמחונית - אכן לא טבעונית. יש ביצים בניוקי. - מנת לחם הבית שמסומנת כצמחונית - ניתנת לטבעון, אם מבקשים להמיר את האיולי בזיליקום במטבל אחר, כמו טחינה, לדוגמה. שאר המטבלים טבעונייים וטעימים ממש (לא מצולמים כאן. קרם חצילים, שמן זית, חומץ בלסמי ושום קונפי, ממרח לימון כבוש.) - לא שאלתי, אבל מכיוון שמדובר במסעדת בשרים, כן סביר להניח שהם לא משתמשים בפלנצ`ה נפרדת עבור המנות הטבעוניות, למי שמקפיד. בקיצור... פאק, איזה לא אמין זה לכתוב "בקיצור" אחרי 674 מילים...

Yigal Giat

07.03.2019 אז השבוע יצא שאני בירושלים לא מעט, התנסיתי במקומות שאליהם עדיין לא נכנסתי. הפעם: נוקטורנו בית וקפה Cafe Nocturno, הוותיקים והטובים (קיימים מעל 20 שנה), יושבים ברחוב בצלאל 7 במרכז העיר. נוקטורנו הוא שם שכולל מסעדה גדולה ומרווחת מתחם נוקטורנו LIVE, הופעות חיות אינטימיות ושוות. עבור הירושלמים מדובר בחלק אינטגרלי לסצנת האמנות והתרבות בעיר, אין סטודנט שלא מכיר, אין תל-אביבי שירצה לפספס את החוויה. כיף של אווירה. המסעדה היא חלבית כשרה, עם תו של ויגן פרנדלי ומבחר ענק של מנות טבעוניות, מסומנות בבירור בתפריט הגדול שלהם. אנחנו בחרנו להתענג על שתי מנות עיקריות טבעוניות: שווארמה טבעונית - רצועות סייטן ובצל מטוגן בתיבול מזרחי, מוגש בטורטיה עם טחינה, עגבניה ופטרוזיליה, בתוספת קוביות בטטה צלויות, יש גם סלט אישי בצד. ₪62 מנה מאוד טעימה, נותנת יופי של פייט בצמרת, במגוון הגדול של השווארמות הטבעוניות שיש לנו שם בחוץ. שווארמה עסיסית, לא יבשה, אלא ג`וסית כזאת, מתובלת טוב. נהנינו מכל ביס. רצועות הבטטה הצלויה מגיעות חמות, משלימות נהדר את המנה. הסלט החמוד מקליל את האווירה בין הביסים. אהבנו מאוד! שקשוקה טבעונית - רוטב שקשוקה תוצרת הבית (מוכן במקום מעגבניות, פלפלים, פטרוזיליה, בצל, שום ותבלינים טריים), פרוסות טופו, תפו"א, גרגרי חומוס, תרד. מוגש עם טחינה ולחם הבית. ₪56 וואו... אחת השקשוקות הטובות! ואני רוצה לדבר על זה רגע, חבר`ס. לרוב, בשקשוקות טבעוניות במסעדות, אני כמעט תמיד מוצא במחבת איזשהו טופו גולמי, מסכן כזה, חיוור מחוסר הצל של עצמו, בין אם קוביות, או פרוסות, או מגורד גס, זה כמעט תמיד טופו גולמי לבן בוהק ונטול עניין, חתיכות כאלו שמתיימרות לנחם אותך, ויזואלית בלבד, על העדרה של הביצה בשקשוקה. וזה לא טעים! הרי רוב המסעדות זורקות את הטופו פנימה ברגע האחרון, הוא עדיין טופו גולמי שבכלל לא מעוניין באיזשהו קשר עם השקשוקה שעוטפת אותו בחום ועצבים וגועשת לעברו "דמם כבר, מאדר פאקר, למה לעזאזל אתה לא מקבל צבע?! טפו עליך יא טופו! דמם!" ולא, הוא לא רוצה להתערבב, הוא דחוס ולבן וזה סתם מרגיש לך כאילו איזה ילד משועמם וונדליסט פשוט שפך קלמר מפוצץ במחקים אל תוך המחבת שלך. אבל השקשוקה של נוקטורנו? וואו... כתוב שזה טופו, המלצרית מספרת לך שזה טופו, אבל אני אומר לכם, זה כנראה הטופו של הביוקר, כי אין לתאר, אתם אמנם לא רואים בצילום המסכן הזה כאן שעוד זכרתי להקליק לפני שטרפנו, אבל מתחת לפני השקשוקה מסתתרים שני נתחים יפים של טופו מיוחד ממש, אוורירי ולא דחוס, בשרני עדין, ספוג לחלוטין בטעמים. יש גם חתיכות תפוח אדמה בפנים וכמובן גם חומוסים שלמים. מנה כל-כך טעימה ופשוט מעולה! אני אפילו לא יודע אם הכינוי המתאים עבורה בתפריט הוא כפי שהם בחרו: שקשוקה. זה יותר לכיוון של חריימה, בעיניי. הרבה מתרחש שם במחבת הזאת, מרקמים וטעמים של חומוס, עגבניות, תרד, טופו בשרני, תפוחי אדמה, טחינה, לחם חם ומעולה שמלווה אותך לאורך כל הלינץ` שאתה מבצע במחבת. מנה אש! (אגב, כנסו לתפריט באתר שלהם, תגלו שבין השאר יש לכם שם גם: ארוחת בוקר טבעונית, קיש טבעוני, המבורגר טבעוני, יש גם ספיישל די קבוע של קבב טבעוני, שמוגש באותה מעטפת של השווארמה שהזמנו כאן.) הוסיפו למנות האלו בירות טריות כמו הגינס והנגב אמבר אייל שהזמנו לעצמנו מהחבית, והרי לכם ארוחה מושלמת. ת-ע-נ-ו-ג!

Yigal Giat

06.03.2019 אני בטוח לא מחדש כאן הרבה, אבל מיץ מרק זה לגמרי קסם של מקום! (כאיש תוכן וקופירייטר בדימוס, כן חייב להעיר קטנה: אני לא בטוח ששם הרשת מעיד על עושרה הקולינרי, ציון הנוזלים בלבד, מיץ ומרק, כשיש להם כל-כך הרבה תענוגות מעבר. אנשים שרעבים לארוחה עלולים לדלג עליהם כשהם יחשבו שזה הקונספט, מיץ ומרק ויאלל`ה ביי... אבל היי, זו בחירת השם שלהם והמקום משגע, אז אסגור ת`סוגריים האלו כאן בצניעות.) לרשת ה-100% טבעונית הנפלאה הזאת יש 3 סניפים ולמרות שאנחנו גרים בפ"ת וחשבנו שסביר להניח שנחווה את סניף ת"א או גבעתיים של הערים הסמוכות, יצא לנו אתמול להיכנס ל-מיץ מרק ירושלים, היה תענוג. לקחנו ארוחת בוקר של מיצוש, ₪56. לבחירתכם בין מקושקשת קינואה וטופו עם בצל ירוק ופטריות, לבין חביתה מעדשים כתומות וטופו עם עשבי תיבול וגבינה נמסה. לקחנו את החביתה. הקשיבו, אמנם לא רואים בצילום כי החביתה עדיין סגורה כאן, אבל וואו, החביתה המוקרמת הזאת היא בהחלט אחת מהחביתות הטבעוניות הטעימות ביותר שם בחוץ, אם לא הטעימה ביותר. מושלמת פשוט! בנוסף, מגיע סלט ירוק מעולה ומתובל מושלם, מבחר מתבלים וממרחים, כאן אלו גבינה לבנה או סוג של לאבנה, זיתי קלמטה, ממרח פלפלים, ארטישוק, גבינה מלוחה. המתבלים מגוונים, טעימים כל-כך, יושבים בול, בטעמים, במינון. כמובן יש גם כמה פרוסות של לחם מחמצת מצוין, שיסייע להרים את כל העסק מהמגש אל הפה ויש שם גם איזשהו קינוחון מעניין, פודינג צ`יה עם פירות וסילאן. ניתן לבחור בין כוס שתיה חמה או קרה. לקחנו מיץ תפוזים וגזר, מוכן במקום. ארוחת הבוקר הזאת ממש נהדרת בעיניי, טעימה ברמות ובהחלט משביעה. הסניף מעוצב יפה, נוח, ממש נעים לשבת שם, כיף של אווירה, שירות מחוייך, יש תפריט ענק שמשתנה *מדי יום*, לצד התפריט הקבוע והמגוון, בהחלט עושה חשק לחזור. רספקט!

Yigal Giat

05.03.2019 גרין רול. חייב לציין שיצאתי משם בתחושה די מעורבת, כי יש לי כאן לשתף גם ממש טוב, אבל יש גם טעון שיפור רציני... אמש הגענו לשם סופסוף, לראשונה, לאחר שקראנו עליה כאן רבות וטובות. בכל זאת, נראה לי שזאת הסושיה היחידה בישראל שהיא 100% טבעונית (עריכה: טל עדכן על סושיה חדשה נוספת 100% טבעונית שנפתחה) ואפשר להשתגע חופשי על התפריט המדהים, ללא פחד שאיזה דג או ביצה יכנסו לך לתוך הפה. לא מובן מאליו. נתחיל מהאוכל עצמו, כי לשמו התכנסנו. - מנה ראשונה: פטריות בטמפורה במילוי גבינת טופו. ₪29 בגדול? מאוד טעים! מנה קראנצ`ית, חמה, התענגנו על כל המרקם והטעם של הפטרייה והטמפורה. אבל גבינת הטופו? נשבע שלא הצלחנו להבין אותה. נוזל לבן נטול טעם שמטפטף עליך מתוך הפטריות. זה נוזל לבן מוזר, מאוד מזכיר "גיל" או "אשל", במרקם ובחוסר הטעם. אישית אני חושב שהיה עדיף להזמין את המנה הזאת בגרסה שקיימת בתפריט ללא הגבינה הלא מוצלחת ואפילו לשלם פחות (₪25) וליהנות מנטו פטריות בטמפורה. - מנה עיקרית: קומבינציית טרנסילבניה. ₪99 בהחלט מנה ל-2 אנשים. מפלצת יפהפייה של 28 חתיכות, שמורכבת מ- 8 יח` דרקולה רול (בטטה, אבוקדו, גזר בציפוי סלק) 4 יח` סנדביץ` אבוקדו עירית (אבוקדו ועירית בציפוי קריספי בטטה) 8 יח` שינג`ו רול (אספרגוס, אבוקדו, מלפפון ובצל ירוק, בציפוי שומשום) 8 יח` טוקיו (בטטה, עירית, מלפפון בציפוי שבבי טמפורה) המגש הזה טעים כל-כך, המשכתי לאכול גם כשכבר שבעתי. ממש טעים! עד כאן לגבי האוכל עצמו. בנוסף, חייב לציין שהחבר`ה שם שירותיים וחייכניים. אבל, וזה אבל עקרוני, כן היתה לנו באסה גדולה מהמקום עצמו. שטח הישיבה של הלקוחות הוא כל-כך פצפון, ברמות של פלאפלייה מאולתרת. זה משהו כמו 2 שולחנות ורבע, זה הכל. היו לנו מקומות רק על הבר המיניאטורי שלהם, שם התיישבתי וגיליתי שאשכרה אין מצב לזוז לאנשהו ברגע שהתיישבתי. המלצרית מגיעה מאחור לקחת הזמנה, היא מדברת איתי ואין לי אפשרות לסובב לעברה את הראש שלי בנימוס מבלי להוריד לה בטעות נגחה. הכל כל כך צפוף וקטן, אני שומע באוזניי את הלעיסות של כל 6 הסועדים שהמסעדה הפיצית מסוגלת להכיל, שלא לדבר על חוסר הפרטיות המשווע שבו אף אחד לא יכול לומר משהו או לשהק, מבלי שהנוכחים יעופו מההדף. אתה מגלה שחלק מהקונספט כאן הוא לא רק לאכול סושי אלא להיות סושי בעצמך. אהה, צריכים שירותים? פרוצדורה: מקבלים מפתח אל חצר פנימית חשוכה וקרה, כ-25 מטרים מהמסעדה, שם יש תא שירותים. איך אנסח, זה לא הכי שירותי, אם נוותר על המם סופית. אבל כפי שציינת בעצמך לגבי האוכל, יגאל, העיקר שהאוכל היה לך ממש טעים, נכון? לא נכון! כשאוכלים בחוץ משלמים גם (ובעיקר) על החוויה. אז כן, בגדול האוכל של הגרין רול ממש טעים, אבל כל המעטפת של המקום היא פשוט חובבנית, בהגזמה. סבבה שהמקום 100% טבעוני. רספקט על ההנגשה. אבל לא בכל מחיר. כל ההשקעה שלהם באוכל נפגמת בגלל התנאים הירודים והדחוסים מסביב. אם אי פעם אוכל שם שוב זה לא יהיה בישיבה במקום. כי כן, לא משנה עד כמה אוכל טעים - תמורת ₪50-70 לאדם, לגיטימי לחלוטין לצפות למקום ישיבה אנושי ולא דחוס ברמות שאשכרה אין לך איך לזוז, שלא לדבר על חוסר במקום אפילו לתא שירותים נגיש מבלי לצאת מהבניין. כל המסביב הכל-כך מתפשר והחפיפניקי הזה מאוד פוגע בעיניי באוכל הבאמת מצוין שהם מגישים.

Yigal Giat

23.02.2019 וואו, FOUR ONE SIX, פאקינג וואו! סופסוף הגענו היום ל-416. ידעתי כבר מהביקורות שקראתי בעבר שאני מגיע למסעדה מוקפדת וטובה. אבל לא היה לי מושג שכשאסיים את הארוחה שם אוכל לכתוב בביטחון מלא את המשפט הבא: היום אכלתי את הארוחה הטבעונית הטובה ביותר שיצא לי לאכול, בארץ או בעולם, ביותר מ-8 שנות הטבעונות שלי עד כה. 416 זו חוויה משוגעת לגמרי. לא ממש זולה - אבל כל-כך שווה כל שקל. (מנות בשריות מקבילות במסעדות יוקרה קרניסטיות יעלו לא פחות.) העיצוב של המסעדה ממש נעים, המנות יוצאות די מהר, הצוות שירותי לאלל`ה. חשבנו בתחילה שמכיוון שזו מסעדה מוקפדת כזאת, היא עלולה להיות קצת פלצנית עם מינימום מנה במקסימום מחיר. אבל ממש לא. אני מציע לכם - בואו ממש רעבים, כי המנות העיקריות ממש גדולות. מה אכלנו: - מנה ראשונה - קלמרי מלך היער: טבעות פטריות מלך היער מטוגנות בציפוי פנקו, רוטב טרטר ופלח לימון. ₪48 כמנה ראשונה, יקרה מדי לטעמי. הפטריה הזאת מדהימה ובשרנית. מעולם לא אכלתי קלמרי בעבר, אז לא היה לי כל-כך לאן להשוות. אבל הבנתי שקלמרי אמור להיות מאוד מלוח ומן הסתם עם טעם וניחוח של הים, כאן זה היה חסר. (אגב, לטעמי אפשר בקלות לשדרג, על ידי הוספת מלח וחתיכות של אצות נורי לפנקו, שיתנו את הטעמים של הים ויקפיצו את המנה הזאת עוד יותר). אז בניגוד למה שקראתי על המנה הזאת בעבר - הסטרטר הזה היה לנו סבבה. לא יותר מזה. - מנה עיקרית - שיפוד לוהט: שיפוד חלבון חיטה, עגבניות, בצלים, עשבי תיבול ופלפל חריף, חרוכים במחבת יציקת ברזל. טחינה הר ברכה ועלי כוסברה. ₪75 איזו מנה מדהימה! שיפוד ענק ובשרני, נימוח במידה, ועם הטחינה והירקות החרוכים מצאתי את עצמי נשען לאחור לאחר כל ביס ומנסה להבין מה לעזאזל קרה כאן עכשיו. ממש וואו של מנה בעיניי. - מנה עיקרית - סטייק 416: סטייק חלבון חיטה בגריל ואיולי חרדל. פטריות, בצל, תפוח אדמה, עגבניה, ארטישוק, זיתי קלמטה, פלפל חריף ורוקט, מוקפצים ביין לבן. ₪85 אוקיי... זו לחלוטין המנה הטבעונית הטעימה ביותר שאכלתי בחיי. מביסה בהליכה גם כל-כך הרבה מנות יוקרה של מסעדות קרניסטיות נחשבות. איזו אליפות של הבנת עשיית סייטן. מרקם כל-כך בשרי, קפיצי, ביסים עסיסיים שמתפוצצים לך בתוך הפה ושולחים אותך אל מחוזות של אורגזמה קולינארית. לא מגזים. - קינוח - בראוני סאנדיי: בראוני שוקולד עם חתיכות שוקולד לבן, מוגש חם עם גלידת קוקוס מעל, רוטב טופי, רוטב שוקולד אספרסו ואגוזי לוז מסוכרים. ₪52 קינוח משגע. טרפנו אותו ואני אפילו לא בנאדם של מתוקים בכלל. איזון מושלם בין הבראוניז החם למטה לגלידה המעולה שמעליו. יש עוד מנות מעולות בתפריט שלהם, אבל דידנו משם, מפוצצים, בלי יכולת להכניס פירור נוסף של אוכל לפה. אז אין מה לעשות, נצטרך לחזור לשם לסשן נוסף של המראות גסטרונומיות. אוי אוי אוי... אני לא יכול לקרוא לזה ארוחה. כי לטעמי לא מדובר בהכרח על לבוא ולאכול כדי לשבוע. הרי יש אופציות זולות יותר למי שרק רוצה לשבוע. 416 זה מקום למי שמעוניין בחוויה נדירה ומדויקת, טעימה בקטע אחר. אשכרה ארוחה שריגשה אותי. ים של רספקט למי שאחראי על המקום המופלא הזה.

Yigal Giat

14.10.2018 אני מאוהב ב-Shuffle שאפל, פלורנטין. קודם כל התנצלות: למרות שהרבה טקסט לפניכם, אני לא מצרף צילומים הפעם, כי פשוט אין לי שם מספיק תאורה שתציג את המנות באופן הראוי להן ולמען האמת, מהרגע שהמנות של השאפל נוחתות מולי, אני מיד מפרק אותן. אבל לפני שאני מסקר לפרטים את החוויה שלי בשאפל בר, ברשותכם, רגע מאוד עקרוני של תחביר, בסדר? הנה איך אני רואה את השאפל: השאפל הוא ממש לא פאב קרניסטי שידידותי לטבעונים! לא. השאפל הוא פאב טבעוני שידידותי לקרניסטים! הנה למה: - 7 מתוך 7 סוגי הנשנושים הם טבעונים (100%) - 8 מתוך 11 המנות הראשונות הן טבעוניות (73%) - 12 מתוך 21 המנות העיקריות הן טבעוניות (57%) - 5 מתוך 5 הקינוחים הם טבעונים (100%) אתם מבינים למה אני מתכוון? עד כמה המקום המופלא הזה יוצא דופן ומחבק אותנו? רק העיפו מבט בתפריט שלהם (בעמוד הפייסבוק. התפריט באתר שלהם לא ממש מעודכן), המבחר של השאפל הוא כל-כך מכובד ומגוון, לא רק בהשוואה לפאבים רגילים, שלרוב מתקמצנים בהיצע האוכל, אלא המבחר והטעמים של המנות הטבעוניות עולה גם על ההיצע של לא מעט מסעדות 100% טבעוניות! חשוב גם שאציין, הם מכינים בעצמם את כל התערובות של הקציצות השונות ואת הרטבים. זאת השקעה מתמסרת בעיניי. עד כמה יש לי כיסוי להכרזה שלי קודם "אני מאוהב"? הגעתי אליהם 4 פעמים בשלושת השבועות האחרונים, מפתח-תקווה, בתחבורה ציבורית (וזה לא מובן מאליו, אוקיי? מי שמעולם לא נסע בקו 1 מדרום תל-אביב לפתח-תקווה, על האספלט החבוט, החפור, ההרוס, המקרטע של ז`בוטינסקי, אחרי 3 ליטר בירה ו-2 צ`ייסרים של וויסקי - לא חווה אקסטרים של בטן מתהפכת מימיו. אני מתכוון, בואו, הפלישה לנורמנדי ב-D-Day היתה חוויה רגועה יותר, סבבה? עד כדי כך התאהבתי בשאפל.) חוות דעת מפורטת וכנה על המנות שאכלתי שם עד כה: - בורגר בטטה ערמונים: בורגר ממש מפתיע! אני רואה "בטטה" אני חושב שאקבל משהו נימוח כזה, אבל לא, זה בורגר "בורגרי", עם מרקם מעולה. מגיע עם מזרק של רוטב בירה, זה מיוחד וממש טעים! - נאגטס סייטן: דעות חלוקות. אני אהבתי, היה לי טעים. מגיע עם 3 רטבים מושלמים לטבילת הנאגטס. אבל אני בהחלט מסכים עם בת הזוג שהיה מאוד משדרג אם הנאגטס היו פריכים יותר. (חושב שזה קצת קשה להשיג את הפריכות בטבעוני, כי בזמן שבשר עוף כן נאטם בטיגון עמוק, סייטן הוא "נושם" וסופג אליו, אז קשה לו להיסגר.) - קבבורגר: אצטט מהמקורות, "יא ווראדי, איזה קציצה!". הצעת שדרוג: בגלל הכיוון המזרחי של הקציצה, הטחינה, הפטרוזיליה, לטעמי האישי לחמניית בורגר אמריקאית פחות מתאימה ולחם פרנה או פיתה אולי יעבדו כאן טוב יותר ויתנו יותר "כבוד" לקבב הפשוט מושלם. - שווארמה עיראקית: מגיעה בתוך לחמניית פרנה חמה. טעים מאוד! - צ`יזבורגר: קציצה מאוד טעימה מסייטן וסויה. כן הערת טעם אישי (וזה פחות קשור לשאפל עצמו אלא נכון מבחינתי לכל הצ`יזבורגרים הטבעוניים בהם נתקלתי עד היום) - אני פחות מתחבר לצ`יזבורגרים טבעוניים, כי לרוב - גבינות טבעוניות הן הרי יותר סוג של קרם נוזלי כזה, לא באמת נמתחות, אז אישית אני פחות אוהב כשרוטב גבינה רק "מרטיב" לי את הקציצה ומרכך את כל העסק, הטעים ממילא. אבל כן - שני הביסים שגנבתי לחברה שלי היו לי טעימים מאוד, בזכות הקציצה עצמה. - בורגר טקסס: מנה שלא מופיעה בתפריט, כי אינה קבועה, מוגשת כ"ספיישל". בורגר מדהים בעיניי, אחד הטעימים שם בחוץ! - כריך רוסטביף: שאלוהים יעזור לי עם הנהימות שאני משמיע כשאני אוכל את המנה הזאת, בחיי, אני צריך רק פעמון קטן על החזה ואני יוצא כאן פרה על ג`ויינט לא מדולל. מה זה האושר הזה שהם אורזים שם? מגיעה בתוך פרנה שקיבלה צריבת סגירה, הרוסטביף עצמו גן עדן, הכל יושב שם בול, לטעמי. אם מתוך 4 הפעמים שלי בשאפל הזמנתי את כריך הרוסטביף 3 פעמים, זה מבהיר לי משהו. פשוט מנה אהובה. - כנאפה: קינוח טעים בהחלט. אבל מודה שאני לא יודע לדרג אותה כל-כך, גם לא אכלתי כנאפה בחיי ובכלל - אני לא בנאדם של מתוקים. - עוגת גבינה: אחד הקינוחים הטעימים בהם נתקלתי. ממש טרפתי את העוגה המדהימה הזאת, ורגע, כבר ציינתי שאני לא בנאדם של מתוקים? - כאמור, יש להם מנות נוספות רבות שלא הגעתי אליהן עדיין, מחכה כבר לפעמים הבאות. המחירים שלהם נוחים מאוד ממילא, אבל חובה לציין את ההפי-האוור שלהם שהוא לא רק על הבירות, אלא גם 20% הנחה על כל תפריט האוכל, בין השעות 18:00 ל-21:00, 7 ימים בשבוע. בנוסף, יש להם הטבה קבועה לכל יום בשבוע ובימי שני הם נותנים 30% הנחה על העיקריות הטבעוניות לאורך כל שעות הפתיחה. זה ממש משתלם! (לדוגמה, מנה עיקרית טבעונית תוספת עולה ₪49, אז בהפי-האוור זה יוצא ₪39.2 ובימי שני זה יוצא ₪34.3 בלבד, אתם קולטים?) ואחרון חביב: השירות. הצוות לגמרי אחל`ה, קליל, המנות מגיעות מהר, אבל אני כן ממש חייב לציין, באהבה גדולה, את האחת והיחידה - עתליה. אני לא יודע ממה היא עשויה, הילדה הזאת היא סוג של סופר-וומן, מתוקה אמיתית, עם נוכחות שעושה את החוויה שלכם בשאפל להרבה יותר נעימה. אם עתליה נמצאת במשמרת כשאתם מגיעים לשם: הרווחתם. זה מרשים ומעורר התפעלות לקבל ממנה שירות אדיב ואכפתי כל-כך, גם כשהיא עמוסה שם עד מעל לראש. אני חושב שהשאפל לגמרי זכה כאן, כי היצע טבעוני גדול זה כיף, אבל שירות אכפתי ונעים הוא חלק אינטגרלי מהחוויה שלשמה אנחנו מלכתחילה יוצאים מהבית ומשלמים. טוב, הפעם לא העמסתי עליכם מידע בכלל, הא? לוקח לי רק 898 מילים כדי לומר שאני ממש ממליץ לכם בחום לשאפל את עצמכם למקום הזה, שסופר את הטבעונים בקטע אחר, זה מחייב רספקט! יאפ. אני מאוהב בשאפל ולא אכפת לי מתגובות בסגנון: "בוא`נה, אתה מתלונן על החפירות בז`בוטינסקי? *אתה*?! אתה משאיר להם אבק עם החפירות שלך, יא ווראדי, אם רק היית חופר במקומם - הרכבת כבר היתה מוכנה לפני שנים! כל הקווים!"

Yigal Giat

15.09.2018 המלצה בכל לב על CHOP CHOP צ׳ופ צ׳ופ בתל-אביב. מסעדה אסייאתית פשוט מעולה! לא טבעונית, אך עם שפע משגע של מנות טבעוניות (ותו VF). הקונספט שלהם הוא לתת לך להרכיב את המנה שלך, בארבעה שלבים פשוטים: 1. בוחרים את סוג הבסיס של המנה מתוך מגוון ענק וטבעוני (יש להם 6 סוגי אטריות ו-2 סוגי אורז, כולם טבעוניים) 2. בוחרים את סוג הרוטב (לפחות 8 מהרטבים שם הם טבעוניים) 3. בוחרים את סוג התוספת "הבשרית" (3 טבעוניים: קוביות טופו, פטריות, רצועות סייטן) 4. בוחרים עד 7 ירקות שמצטרפים לכל העסק (מתוך מבחר מתסכל ביופיו של 21 סוגי ירקות!) זהו, כל העניין מוקפץ על ווק ומוגש לכם, לישיבה במקום או T.A., כשמעל המנה הם גם מפזרים לכם עוד קצת עניינים שתבחרו, מתוך בוטנים, כוסברה, בצל ירוק, אפונת ווסאבי, חמוציות, שומשום שחור, שום גרוס. למתלבטים שמתקשים לבחור את מה לשלב עם מה - יש להם במסעדה (וגם באתר) מגוון של קומבינציות מושלמות שיתנו לכם את הכיוון של גן העדן שתבחרו לעצמכם. סתם כדי לתת מושג, במנות שלנו כאן: - בצלחת האדומה: אטריות תרד | רוטב קארי ירוק על בסיס קרם קוקוס | קוביות טופו | שעועית ירוקה, כרובית, תרד, ברוקולי, פטריות, בצל סגול, כרישה | מלמעלה כוסברה, בצל ירוק, בוטנים. – הערה לגבי הטופו: מכיוון שכאן הוא מוקפץ עם רוטב על בסיס חלב קוקוס, אז לא מתבצעת "סגירה" שלו בטיגון, חלקכם אולי פחות יאהבו טופו שלא נצרב כמו שצריך. לטעמנו הוא מתאים לרטבים אחרים אולי. - בצלחת הלבנה: אטריות אודון | רוטב קוריאני חריף על בסיס סויה, שום וג`ינג`ר | רצועות סייטן | כרובית, פטריות, אצות, בצל סגול, כרישה, קישואים, בטוח שכחתי עוד משהו | מלמעלה כוסברה, בצל ירוק, בוטנים. – לטעמינו בחרנו כאן שילוב מושלם! טעמים מטריפים פשוט וחייב לציין שאטריות האודון מרגישות לחלוטין כמו אטריות ביצים ז"ל. יחד עם מנה בהרכבה מקבלים גם כוס שתיה שכלולה במחיר. ניתן לבחור בין לימונדה לתה קר. לקחנו תה קר. יאממי כל-כך. יצא לנו ₪94, אבל מכיוון שאני חבר בויגן אקטיב השווה והמומלץ כל-כך, הם נותנים 10% הנחה, כך שיצא לבסוף ₪85 על הכל לשנינו. תענוג. אה, ויש גם כרטיסיית צבירה, מנה תשיעית במתנה לאחר צבירת שמונה חותמות. אז בכלל... המנות עצומות, בואו רעבים. השירות נהדר, אדיב, מסביר בסבלנות על המבחר העצום, המחירים הוגנים בעיניי. התאהבנו ויודעים שנחזור שוב בוודאות, לתפור לנו קומבינציות נוספות, כי מדובר בעצם באינספור אפשרויות... מקנא בכם, תל-אביבים, הטבנענתם טוב. צ`ופ צ`ופ CHOP CHOP אבן גבירול 20, תל-אביב

Yigal Giat

02.09.2018 עצרנו הערב לטוסט ספונטני בפיצה אורון, רח` רוטשילד 180, פתח-תקווה, רוצה מאוד להמליץ עליהם. פיצרייה משפחתית קטנה (לא טבעונית), שמציעה פיצות וטוסטים טבעוניים, גבינה של משומשו. קודם כל - מתנצל על צילום אחד חפוז ומצ`וקמק של הטוסט שהספקתי כאן לפני שביצעתי בו לינץ`, פשוט עבר קצת זמן מאז הטוסט המושחת האחרון שלי... הם שומרים כל בייגל מנויילן בנפרד, לשמירת הטריות. התוספות הן בסגנון התוספות שאנחנו מכירים לטוסטים ופיצות: זיתים ירוקים, זיתים שחורים, פטריות טריות, פטריות משומרות, בצל סגול, בצל לבן, תירס, פלפל חריף טרי, עגבניות טריות, אולי עוד איזה ירק ששכחתי. על הבייגל שמים לכם איזה מהתוספות שתרצו, לא הגביל אותנו בכלום. כל אלו מקבלים רוטב פיצה וערמה נדיבה ולא מתקמצנת של גבינת משומשו, סגירה ולטוסטר. המחיר - ₪24 בלבד! אני לא יודע לפרט כאן את המחירים והגדלים של הפיצות, לא התמקדתי בהן. כשהבעתי בפניו את תודתי על כך שהוא גובה את אותו המחיר כמו הטוסט החלבי, הוא פשוט ענה: "זה נכון שהגבינה הטבעונית עולה לי יותר, אבל אני פשוט לא מוכן שלקוח ישלם יותר על טוסט או פיצה - רק כי הוא טבעוני. שייהנה כמו כולם." ואכן - טעים מאוד, נדיב בגבינה ובפינוקים, אדיב מאוד בשרות, מחירים פשוט כיפיים. אני חושב שמגיעה תמיכה אקטיבית גדולה, ברגליים ובכסף, במיוחד לעסקים משפחתיים קטנים כאלו, שעושים את הצעד הזה לקראתנו, הטבעוניים, ומנגישים במיוחד עבורנו את ההיצע שלהם, מתוך רצון אמיתי לתת שירות לכולם. הנה זה שוב, גזרו ושמרו, ממליץ מאוד: פיצה אורון, רחוב רוטשילד 180, פתח-תקווה. הטלפון שעל המגנט שקיבלתי הוא: 077-3433320, יש משלוחים. כשר. בתיאבון.

Yigal Giat

31.08.2018 היי, זכאים- בוטיק טבעוני אורגינל, זו כבר הפעם השלישית שאנחנו בוחרים להתענג על הקסמים שהמטבח הפתוח שלכם עושה - כך שאני רוצה שתמשיכו לקרוא בידיעה מלאה שאין כאן שאלה בכלל - אתם אהובים אצלנו. אבל ממש לא רוצה שזו תהיה הפעם האחרונה, לכן נותן כאן פוסט מפורט של ביקורת בונה, דווקא ממקום אוהב ומפרגן, בלב ובכיס (אבל היי, רגע, אני תימני, למה אני חוזר על עצמי ...), כי כן, יש עניינים שלדעתי דורשים את תשומת ליבכם. אז אמנם אני חופר, מספר האנשים שישרדו את הפוסט הזה כאן - הוא מועט. אבל ממליץ *לכם* שתקראו, זכאים, כי כותב ממקום נקי באמת, שנועד לשדרג תקלה בתפישה שלכם את לקוחותיכם. זה חשוב. כי עם מחירים גבוהים של מסעדת שף - מגיעה מחויבות כלשהי לאיכות של שירות. אני מתקשר אליכם אתמול להזמין אצלכם מקום להיום, לבראנץ` המפורסם והמפנק של שישי. אתם רושמים אותנו ללא הערות כלשהם מצידכם או מצידנו, הכל מעולה, מקום לשניים באמצע היום, הכל כרגיל. אנחנו מגיעים אליכם, מגלים לראשונה שאתם בקדחת הכנות, מסתבר שבעוד כחצי שעה יש לכם אירוע פרטי של 30-40 איש בחצר הפנימית שלכם. תכל`ס, אין שום בעיה מבחינתנו ולא אמור להפריע לנו - כל עוד אתם ערוכים להכיל את ה-30-40 איש הללו *מבלי לפגוע בפעילות השוטפת של המסעדה*. מוגש תפריט, נאמר לנו שספציפית היום לא ניתן להזמין את 2 סוגי השיפודים המפורסמים והידועים שלכם מנת הניוקי. למען האמת התכנסנו היום אצלכם לטובת השיפודים. אני שואל אם זה בגלל שהפלנצ`ה תפוסה לטובת שפעת ה"ביונד בורגר", בה לוקה כרגע כמעט כל טבעוני זמין. גם, הוא עונה בחיוך, אבל כן, זה בעיקר בגלל האירוע בחצר. מכל הלב אני אומר לכם - לא טוב, חבר`ס. לא טוב בכלל. כי או שאתם ערוכים לארח אותנו כלקוחות, *כרגיל*, או שאתם מנהלים היום אירוע פרטי והמסעדה תהיה סגורה למזדמנים (שזה אולי לא הכי חכם מצידכם, שיווקית, אבל בהחלט לגיטימי, שאתקשר אליכם אתמול ותאמרו לי שיש לכם היום אירוע סגור ולא תקבלו לקוחות מזדמנים / כן תקבלו לקוחות מזדמנים אבל עם גריעת 3 המנות השוות ביותר מהתפריט. הרי יכולתם לומר לי את כל זה כבר אתמול כשהתקשרתי, בהחלט הייתי מבטל את הזמנתי וחוזר מתישהו בהזדמנות אחרת שבה כן יש לכם יכולת להכיל אותנו ואת *התפריט שלכם*. לא בדיוק עוזר לי להתעדכן על זה כשאנחנו כבר מתוכננים עליכם מאתמול, מגיעים היום מחוץ לעיר, ביום שישי בצהריים, מתיישבים ומזמינים, מסכימים?) ואם אני כבר כאן, אז חוות דעת ממוקדת מנות: (בצילום המצורף זה מתחיל בכיוון השעון מהצילום הימני העליון) - צ`יפס קרוע גס, מיונז טבעוני, איולי מטבוחה מתוק/חריף, פלפל שחור גרוס | אני פשוט הרוס על התוספת הזאת, אולי הצ`יפס המקורי והטעים ביותר שאני מכיר. ממש ממש אוהב. - גבינת פילדלפיה עם שמן זעתר פסטו וקלמטה צלחת שלושת החריפים | אין לתאר עד כמה טעים לנגב את אלו עם החלה המטריפה שלכם. זה וואו. - חציל בלדי שרוף בלהבות, על רוטב עגבניות עם פלפל חריף ושום, מוגש עם טחינה וקרע לחם | טעים יותר משחשבתי שיהיה. החציל מושלם, הרוטב משגע מהבחינה הזאת שכיף להרגיש עדיין את הגלם של העגבניות עצמן, שמארחות את החציל וביחד יוצאת סבטוחה כייפית אל תוך הפה. אחל`ה מנה! - צ`ילי סין קארנה, תבשיל שעועית אדומה עם חציל וגמבה אדומה קלויים, עגבניות ובצל, מונח על פירה באטר, יוגורט ופסטו כוסברה | מודה שלצערי זאת מנה שממש אכזבה אותי. סוג של פירה על פירה, כי השעועית החציל הגמבה הוכנו כעיסה שהתיישבה על הפירה שהוא עיסה בפני עצמה. לא התחברתי למנה הזאת. כן אציין שהיוגורט והפסטו כוסברה האלו בפינה – טעימים מאוד והצליחו קצת להציל את המנה. אבל לטעמי זו לחלוטין לא מנה ברמת התפריט שלכם (וטעמתי בערך 65% מהתפריט שלכם עד כה). - בירת Lupulus כהה מהחבית | כיף של בחירה, בירה בלגית חזקה, 8.8%, טעימה מאוד, יודעת להמריא ולנחות מבלי להתנצל, עם אפטרטייסט מעולה. ממש מבסוט עליכם שלא נפלתם ללאגרים הבנאליים שרוב המסעדות מחזיקות (טובורג, קרלסברג, מכבי, גולדסטאר,הייניקן, סטלה ושות`) - *לא נמצאים* בצילומים המצורפים, כי לא עדכנתם שאתם לא מגישים היום, עקב כך שהעמסתם על עצמכם כמות (לקוחות) על חשבון איכות (מנות) : שיפוד פטריות יער צלוי על גחלים, עם בצל, עגבניות שרי, פלפל חריף,זרעי עגבניה, איולי חציל שיפוד פטריות מרוקאי צלוי על גחלים, פטריות שמפניון במרינדה פיקנטית על חומוס ביתי | באס`ה, לנו ולכם. היום הכנסתם את עצמכם אל דוגמה קלאסית של: "תפסת מרובה - לא תפסת". שבת שלום.

Yigal Giat

03.06.2018 מה אני עושה כאן? אבולעפיה, סניף אלנבי 45, תל-אביב. על אף שאבולעפיה היא לא רשת טבעונית ביסודה, סניף אלנבי הוא פרנדלי לטבעונים בקטע יוצא דופן, שגורם לנו, כפתח-תקוואיים, לעצור שם בכל גיחה שלנו לתל-אביב, אחרת נרגיש פספוס. פשוט כיף לכם שם בתל-אביב, עם שפע של סמבוסקים טריים מלאים ברטבים וגבינות טבעוניות. אתמול עצרנו למנה שלדעתי (עדיין) לא רשמית בתפריט, שבאסם (באסם, נכון? אני אהרוג אותי אם אני טועה...) הבחור המקסים שם שמנהל ת`עניינים, גיבש ומריץ מזה זמן. חברים נוספים בקבוצה כאן שיתפו אותה גם. אם אתם בדיאטה, הפסיקו לקרוא עכשיו, חבל על ייסורי המצפון. למה אני מפרט בכל זאת? כי מבחינתי זהו חטא חובה מדי פעם, פינוק פסיכי שמזכיר לך עד כמה זה פשוט וזמין להיות טבעוני, מבלי לוותר על הקרייבינג למרקמים משוגעים. שני דברים שמאתגרים בצילום המנה הזאת: 1. זאת מנה סגורה בכל טוב שאתם בוחרים, אז פתיחה שלה כשהיא מוכנה מציגה את המיקס שיכול קצת לאתגר בפרשנות ויזואלית. מיקס זה מיקס. 2. חשבתי שארצה להשקיע בצילום (אומנם בסמארטפון, אבל אני מבין עניין או שניים בצילום), רק שאשכרה לא בא לי להשקיע יותר מחמש שניות בצילום המנה, כי אני פשוט מחבל לעצמי ברצון להרים את הדבר הזה כבר אל הפה ולהתענג. אז הצמד הויזואלי המצורף לפוסט הזה הוא מה שיש, בסדר? ומה יש לנו כאן? אוהה... שימו חגורת בטיחות, יוצאים לדרך: מלאווח *אפוי* בתנור (באפוי ה"דפים" של הבצק מורגשים יותר, פחות עיסה בצקית, יותר מלאווח...), על המלאווח המוכן והרותח מעמיסים לכם את הגבינה הכל-כך יאמית של משומשו. ואני מתכוון ל-מעמיסים... הם לא מתקמצנים שם בכלל, להיפך, חלקיכם ירצו להרגיע אותם שם עם הנדיבות בגבינה... זה משפט נדיר שקראתם הרגע, בשוק הגבינות הטבעוניות. קראו שוב, הנה: חלקיכם ירצו להרגיע אותם שם עם הנדיבות בגבינה... כאן שילבנו את הצהובה והבולגרית. זה מנצח. עם הגבינות הוא מציע לכם חופשי משפע התוספות הטבעוניות שקיימות עבור הטוסטים (הלא טבעוניים) שלהם. במקרה שלנו לקחנו פלפלים קלויים, חצילים קלויים, פסטו וסחוג. (יש שם גם זיתים, בצל, פטריות, תירס וכל מה שאתם מכירים מהמקומות של הטוסטים והפיצות.) ראיתי את הבחור מתכוון לשים פס טחינה, קצת השתוממתי כלפיו כי לא הבנתי את הקשר, הביא לי מבט כזה של "תן לי לדאוג לך פה..." ודאממ, בעוד 2 דקות אבין בעונג עד כמה המאסטר הזה צודק. המלאווח נכנס אל הטוסטר, פתוח עם הערמה שעליו, להמסת הגבינות, מקבל קיפול ושוב סגירה אחרונה בטוסטר ואז יוצא אליכם הר געש כל-כך טעים, מושחת, נימוח, כאפה עדינה של אושר בכל ביס. אתם יושבים, כן? כי זה 24 ₪ בלבד. חושבים שהמספר 24 הוא אקראי כאן? לא. הם פתוחים 24/7... אהה, והשירות? מושלם בקטע מביך. לא התאפקתי הפעם, לא הסתפקתי בחיוך רחב ותודה, פשוט הרגשתי צורך ללחוץ את היד לבחור החייכן והאכפתי, שממש היה חשוב לו להבהיר עד הוא פרנדלי לטבעוניים ועד כמה אנחנו ברוכים בדלתותיו, שכאמור – פתוחות תמיד, עם חיוך רחב. בואו נסכם: מאפייה טרייה ושופעת, שפתוחה וזמינה 24/7, עם תו ויגן פרנדלי, סמבוסקים, טוסטים, מלאווח-טוסטים, עם גבינות של משומשו, במחיר שבאמת שווה לכל כיס, עם שירות מחוייך ואכפתי בקטע אחר, אלו עסקים שצריך לחבק ממש חזק ולספר לחבר`ס בקול רם. זה מה שאני עושה כאן.

Yigal Giat

25.05.2018 לרוב, כשטבעונים יוצאים לפאב, אם תוקף אותנו רעב במהלך הבילוי, אנו נאלצים לוותר על מנה אמיתית של אוכל ולהסתפק רק ב"נשנושי משנה" טבעונים כמו נאצ`וס, צ`יפס, אדממה וכד`, כי עצוב להודות שטבעונות ופאבים הם עדיין לא מיקס נפוץ ויש עוד מלא עבודה לעשות בתחום הזה, מבחינת מודעות שכמעט אינה קיימת אצל בעלי הפאבים. תכל`ס הפסד שלהם ושלנו. אבל אני רוצה להמליץ לחיוב על חוויה ממש כיפית שהיתה לי אתמול, בפאב 55, 55 Beers, Food and Beers 55 בירה, אוכל ובירה סניף ראשון-לציון. למי שלא מכיר, 55 זו רשת פאבים מושקעים עם 4 סניפים (ראשל"צ, ירושלים, כפר-סבא, זכרון יעקב), השם שלהם הוא מספר הבירות מהחבית שהם מגישים, 55 ברזים! פעם ראשונה שלי אצלם, כאמור תקף אותי רעב ושמחתי לגלות שיש להם המבורגר טבעוני! המנה מסומנת בבירור בתפריט שלהם (התפריט באתר שלהם לא לגמרי מעודכן לדעתי), הייתי קצת מסטול, בכל זאת, התיישבתי מול 55 ברזים... אז סליחה על ששכחתי לצלם את המנה. מדובר בהמבורגר פטריות שמורכב משמפיניון ופורטובלו, עם תרד ושקדים. יש אפשרות לבחור בין 2 סוגי לחמניות, האחת לחמניית שחיתות רגילה, השניה קמח מלא נראה לי, לא זוכר. לקחתי את הרגילה. ההמבורגר היה ממש טעים, לא יבש, עסיסי, משביע. תגברתי אותו בבצל מטוגן, שגם שמר על כל העסק עסיסי והיווה סוג של ממרח רטוב ששידרג לי את כל העניין. המנה מגיעה עם תוספת לבחירה, צ`יפס רגיל, או צ`יפס בטטה, או סלט ירוק, הלכתי על הצ`יפס בטטה ובסך הכל קיבלתי מנה מושקעת, יפה, גדולה, משביעה, טעימה מאוד. המנה עלתה 49 ₪ ותוספת הבצל המטוגן 8 ₪. רספקט לפאב שכן מתאמץ לתת מענה לחוגגים טבעונים, שיכולים לשבת בכיף עם החבר`ה הקרניסטים שלהם, מבלי להרגיש שמתפשרים על איזו ערמה משעממת של אדממה.

Yigal Giat

01.05.2018 אחת הבעיות שטבעוניים נתקלים בהם לעתים ברכישת מוצרים טבעונים היא: המחיר. לפעמים מחיר גבוה מוצדק, בעקבות שימוש בחומר גלם יקר ולפעמים המחיר מרגיש כמו רכיבה על הארנק של הטבעוני שאין לו ברירה אלא לשלם או לוותר על הצריכה. הרבה מילים נשפכו ועוד יישפכו בנושא זה. אישית, אני תמיד מוצא שכדאי לפרגן לעסקים שמצד אחד עושים מאמץ לעבר הטבעוניים, אך מצד שני שומרים על פרופורציות של מחיר. היום אני רוצה להמליץ בחום על מאפייה נפלאה שהפכה למועדפת עלי בשנים האחרונות, מאז שעברתי לפתח-תקווה ("אבל מה אנחנו אשמים שעברת לפתח-תקווה?! דאממ, משתתפים בצערך, בנאדם, למה עשית את זה לעצמך?!" וכו`, כן, כן, מכיר ת`בדיחות, כתבתי את חלקן, בואו נתקדם .) המאפייה המשפחתית של מירון ראוי, בשוק העירוני בפתח-תקווה. מגוון עצום של מאפים טבעוניים, במאפייה לא טבעונית. בעל המאפייה החליט להוציא את השימוש בביצים מכל מוצריו במאפייה, החלביים והפרווה. הם הריצו את התחליף הטבעוני עד שהגיעו לתוצאה המושלמת מבחינתם, ויוצא שבזכותם יש לטבעונים היצע מהמם של מאפים, אבל במחירים נוחים של שוק. יוצא שלמעט המוצרים שמכילים גבינה (ושנאפים בתנור חלבי נפרד מהפרווה) – כל המאפייה טבעונית! מה זה אומר? בורקסים משגעים (תפוח-אדמה, פטריות, תרד) ב-28 ₪ לק"ג | לחמניות טריות מכל הסוגים, כולל לחמניות המבורגר – 10 יחידות ב-12 ₪, | מיליון סוגים של "פסים" של עוגות במשהו כמו 10 או 12 ₪ ליחידה | רוגלכים של שוקולד, קרואסונים מגוונים, שבלולים של קינמון ב-28 ₪ לק"ג | בחנוכה סופגניות טבעוניות (כולל מילויים של ריבת חלב טבעונית או/ שוקולד) | בפורים אוזני המן טבעוניות | לא משנה מתי תעצרו שם, לא תדעו מהיכן להתחיל ללקט לכם שם מאפים, כי ההיצע שלהם גדול, המחירים הם מחירים של שוק והטעמים המעולים יעשו לכם חיוך על שאולי שכחנו, כטבעונים, עד כמה עצירה במאפייה לא צריכה להיות כזה נזק כספי רק בגלל שאנו בוחרים לוותר על צריכת מוצרים שהגיעו מחיות. אגב, אל תוותרו גם על מאפה החומוס שלהם, 6 ₪ ואתם מקבלים מאפה מבצק של פיתה, בתוכו חומוס מבושל ומתובל, זה מעדן. יש להם אפוי ויש מטוגן ולטעמי האפוי עולה על המטוגן בכמה רמות. פשוט כיף להעמיס מאפים טבעוניים טעימים שאתה משלם עליהם במשקל, מבלי לספור יחידות של בורקסים טבעוניים כאילו כל בורקס הוא גוש של זהב וכל שומשום עליו הוא יהלום. רספקט! המאפייה של מירון נמצאת באמצע השוק העירוני. אם נכנסים אל השוק מרחוב הברון הירש (הכניסה הראשית של השוק) אז המאפייה תהיה מימין, לקראת סוף השוק.

Yigal Giat

23.04.2018 כטבעוני כבר שבע שנים, ניסיתי לספור בכמה מקומות שונים בארץ ובעולם אכלתי פיצה טבעונית. יודע לומר שבוודאות לא אגזים אם אומר שעד כה הספקתי לאכול פיצה טבעונית בלפחות 30 מקומות שונים, ב-5 מדינות שונות (ישראל, אוסטריה, צ`כיה, הונגריה, סקוטלנד). למה כל הפרומו הזה? כדי לומר שבפיצה דומינו, סניף ההסתדרות, פתח-תקווה, מגישים את הפיצה הטבעונית הטעימה ביותר שאכלתי בחיי. הם משתמשים בנדיבות בגבינה מעולה (של משומשו, אם אני לא טועה) ולטעמי התוספות המושלמות עבור פיצה זו הן הבצל המטוגן או/ו הפלפלים הקלויים. הוסיפו לכך את השירות הנפלא שלהם וטאדאם - הרי לכם חוויית פיצה טבעונית מושלמת. ממליץ בפה מלא ובכל לב. פיצה דומינו פתח תקוה

עפר צרפתי

Yigal Giat

Naama Atzitz

Elad Danan

Tal Yeger

current_loc