טבעונים אוכלים בחו"ל

יעדים פופולאריים

Yigal Giat

15.11.2019

# אוכל טבעוני בסופיה, בולגריה. **חוות דעת 6 מתוך 6.** **המלצה אחרונה בסדרה וסיכום.** זו חוות הדעת שאולי שווה לשמור, כי בסיום החפירה אני מצרף לינקים ישירים לכל 5 ההמלצות הקודמות, כדי שיהיה לכם מרוכז ונוח במידה שאתם מתכננים לכם טיול לסופיה מתישהו. אז לפני סיכום כללי, חוות דעת ממוקדת אחרונה: **SATSANGA** מסעדה צמחונית במרכז העיר, בווייב אסייאתי בכלל/הודי בעיקר, עם כ-90% תפריט טבעוני. **אמאל`ה, זה המקום המוצלח ביותר שאכלנו בו בסופיה, לגמרי פצצות לגבות, קוובנגה לסטסנגה! איזה מקום טעים, נעים, מגוון, טרי וכייפי!** הקונספט שלהם הוא בופה לפי משקל: אתם לוקחים צלחת, מעמיסים מה וכמה שבא לכם, ניגשים לקופה, הם שוקלים ומחייבים אתכם לפי משקל (מינוס משקל הצלחת, כמובן). המחיר שלהם כרגע הוא ₪46 לקילו אוכל בצלחת. אנחנו העמסנו חופשי, מספר ארוחות שונות, זה תמיד יצא לנו בממוצע שנע בין ₪26 ל-₪30 לצלחת עמוסה. תענוג! בתכל`ס, המוצר היחידי שיש להם שם שעומד בינם לבין 100% טבעוני הוא גבינת פניר חלבית. אבל הגבינה נמצאת ב-3 מנות לכל היותר, כל השאר טבעוני לגמרי. הצוות האדיב שם דובר אנגלית ובשמחה הם מראים לכם מדי יום מה טבעוני ומה לא, כדי שתדעו מה להרים לכם לצלחת. הכיף הגדול עם סטסנגה הוא שהתפריט משתנה מיום ליום, אז יש איזה ריגוש להגיע אליהם, ועוד בעיר כמו סופיה שבסה"כ די עצובה לטבעונים, ולגלות מדי יום הפתעות שלא היו אתמול ולא יהיו מחר. **דוגמאות למנות שהתענגנו עליהן: **בורגר טבעוני נימוח ומתובל מעולה, תבשיל "טונה" מטריף מג`ק פרוט, אורז בעדשים וקארי, בורקס תרד לפי הספר, כדורי בצל בטמפורה, סטייק אננס (צ`מעו, אצלי אננס הולך תמיד לכיוון המתוק, אז סטייק?! אבל אשכרה, לא רע בכלל, עם רוטב מוקרם מעל, מקורי בעיניי...), פטריות ואפונה בקרם קוקוס, בוריטו ג`ק פרוט עם עניינים טעימים ומשוגעים בפנים שכבר איני זוכר. וכן, יש גם סלטים, אהה, יש גם קערת מרק בתשלום נפרד שלא עקבתי, הכל משתנה מדי יום, טרי, נקי, טעים, ידידותי מאוד לטבעונים, עלויות מצחיקות. שוב, כל צלחת כאן בתמונות עלתה בין ₪26 ל-₪30... קחו מבט לדוגמה בזאת עם מנת הבורגר חתיכת בורקס תרד עשיר אורז לבן שמעליו תבשיל עדשים וקארי מנה היסטרית של תבשיל "טונה" מג`ק פרוט. נשבע לכם, החזרתי להם ת`צלחת מבריקה, כשכל האושר הזה עלה לי ₪29. יאפ, רק הבורגר עולה יותר כאן אצלנו... המקום מעוצב יפה, המיקום מרכזי ומושלם, האוכל טעים ומגוון, המחירים ממש נוחים, סטסנגה לגמרי היו המקום "שלנו" בטיול הזה. **עמוד הפייסבוק שלהם, לטובת כתובת ושעות פתיחה: [https://www.facebook.com/satsangabg**](https://www.facebook.com/satsangabg) # המלצה ודיס, בקטנה: **- דיס המלצה על מקום שהיינו בו: Dream House.** מדובר במסעדה צמחונית קטנה עם תפריט שברובו טבעוני, המסעדה הזו מומלצת ברשת להגעה בעיקר בימי ראשון, כי בימי ראשון יש להם בופה טבעוני חופשי, במחיר פיקס לאדם, ₪24 שקלים, ללא הגבלת כמות. נשמע מדהים, לא? אז זהו, תנו לי לחסוך לכם מבוכה ומפח נפש: אנחנו מגיעים, יום ראשון, בופה טבעוני חופשי, נכון? אנחנו מגיעים למקום שנראה כמו חדר מאולתר של מתנ"ס שכוח אל, על השולחן כמה צלוחיות סלטים משומשות ונוזלות, ככה, בטמפרטורת החדר, ללא קירור, הכל כל-כך עצוב, אתה כבר לא בטוח שזה טבעוני יותר, כי יש מצב שהתפתחה לה פינת חי על הצלחות, מאדר פאקר איחסה של דבר! בית תמחוי כושל נראה כמו ספיישל מדהים של 416 ליד ההיצע של "בית החלומות" הזה. עאלכ "בית החלומות", זה יותר "עליית גג מהגיהינום"... עזבו, פירססנו משם בחרדה כל עוד נפשנו בנו. אל תתקרבו. התקרבתם? אל תתלוננו. מגיע לכם. קראתם אותי הרגע. **- המלצה על מקום שלא היינו בו: Soul Kitchen. **אמנם המסעדה היתה מלכתחילה מסומנת אצלי, אבל מכיוון שהיא קצת מרוחקת מהמרכז ומכיוון שמדובר במסעדה שהמחירים שלה בגדול כמו ישראל (כשבולגריה היא לרוב מדינה של מחירים של פחות מחצי מישראל...) – ויתרנו ולא הגענו. אבל חושב שזה כן ראוי לציין, על סמך המלצות וציונים ברשת, בהחלט יתכן שזו המסעדה הטבעונית הטובה ביותר בסופיה, ברמת ההיצע והטעמים, גם אם היא מרוחקת ויקרה. אנחנו לכשעצמנו ביקשנו לחוות את סופיה "כמו שהיא", אכן אכלנו גם כאפות, כמפורט בהמלצות השונות, אבל סול קיטצ`ן נראית לי אחל`ה מסעדה שבעולם, למי שמוכן להגיע לסופיה ולשלם ₪40-50 למנה הגונה לאדם, שזה כמו לשלם בישראל ₪90-120 למנה עיקרית לאדם... **סיכום כללי:** סופיה קצת קשוחה לטבעונים, אבל אפשרית להתנהלות סבירה. כן יש להדגיש את הפער הרציני והפיגור הרציני ב"חומר" בין סופיה לערים מזרח אירופאיות אחרות. אני מרייר קשות ברגע שאני רק נזכר לשניה בהיצע הטבעוני העצום והמושלם שקיים בבירות אחרות של מדינות מזרח אירופה. באמת ש"מזרח אירופאיות" היא לא תירוץ. סופיה יכולה ליותר, הרבה יותר, במיוחד ביחס לכמות התיירים שעוברים בה מדי שנה. **ריכוז לינקים:** המלצה 1: https://bit.ly/2COyNKB המלצה 2: https://bit.ly/2KokznZ המלצה 3: https://bit.ly/2CKUsmP המלצה 4: https://bit.ly/2Kpfqfj המלצה 5: https://bit.ly/372S1dn

Amit Slonim

14.10.2018

סופ"ש טעים בסופיה. פתחנו במסעדה טבעונית למהדרין - soul kitchen - והתגלה לנו אחד מהמקומות המפתיעים שאכלנו בהם. המנה הראשונה, פלטת גבינות הום מייד עם פירות גנבה את ההצגה - אבל גם מנת הקארי והריזוטו תרד היו מושלמים. אם תלכו למסעדה אחת בעיר - לכו לשם. בהמשך ניסינו שלושה קישים שונים ומשונים בסניף רשת לאבינג האט המקומי, ולא נפלנו. באסה, בתור בן למשפחה חצי בולגרית חיכיתי לנסות את הפשטידות המקומיות בגרסה מטובענת. ברשת המאפיות sunmoon שיש בכמה מקומות במרכז ניסינו את מאפה הבאניצה (הבורקס הבולגרי המושחת) בשתי גרסאות טבעוניות - במילוי גבינת טופו ועדשים. היה טעים מאוד אבל משהו בשחיתות המקורית לא עבר. כמאפה טבעוני בפני עצמו הוא היה מעולה. היינו גם באדג`י וודג`י ואכלנו המבורגר סייטן חביב וקסאדייה במילוי ירקות, "עוף" וגבינה צהובה - מנה פשוטה אך מוצלחת. בנוסף שתינו שייק אסאי שהוגדר כשיא הטיול, לא פחות. לבסוף ישבנו בבית התה "דדה האוס", מקום כיפי עם מגוון תה ענק שמגיש גם אוכל ובין השאר המון מנות טבעוניות. אכלנו פסטה אלפרדו עם גבינת קשיו עם טוויסט של עלי תה מעושנים מגורדים לתוך הרוטב וגם מנת קוביות טופו קלילה עם ירקות. למען האמת, גולת הכותרת פה זה התה והוייב המגניב. יש עוד כמה מקומות שלא הספקנו לדגום, אולי בפעם הבאה. בכל מקרה אפילו בעיר שעדיין לא נראה שהתרגלה למאה ה-21 אפשר לקבל כמעט בכל בית קפה חלב מן הצומח ויש המון מסעדות עם אופציות טבעוניות וזה לפני שדיברנו על המחירים הזולים. למעט soul kitchen המשובחת - כל הארוחות הסתכמו במחירים של 20 שקל לאדם או פחות. בקיצור תסעו לאמסטרדם, אבל אם לא תמצאו לשם דיל טוב סעו לסופיה במקום הבולגרים ממש חמודים ומאוד טעים שם